Mye positivt tross knepent tap

Aalesund og Rosenborg best i hver sin omgang på Koteng Arena.

Annonse:

Arkivfoto: NTB

Årets tredje treningskamp er gjennomført for AaFKs vedkommende. Tangotrøyene ledet til pause i Trondheim, men RBK snudde til seier i andre omgang.

Aalesund var det beste laget de første 45 minuttene på Koteng Arena, og tvang Rosenborg til å holde seg på egen halvdel så og si hele omgangen.

Mens Rosenborg skapte svært lite, kom tangotrøyene til flere farligheter.

Etter 17 minutter kom Bjørn Martin Kristensen seg løs på høyrekanten, og fikk slått ballen inn foran mål, der Moctar Diop kom til avslutning. Senegaleserens forsøk ble blokkert.

Aalesunds høye press ga Rosenborg lite rom til å spille seg ut. Hjemmelaget var sjeldent over midtstreken, og fikk se motstanderen fra Sunnmøre forsøke seg flere ganger.

28 minutter ut i kampen var det nære på for vår islandske nykommer David Snær Johannsson, som fikk en ball langs bakken fra venstre. Avslutningen gikk rett utenfor mål.

Ni minutter senere fikk vi se gode kombinasjoner signert Bjørn Martin Kristensen og David Snær Johannsson på Aalesunds høyreside. Bjørn Martin fant David med en kort ball, og islendingen hamret til - like utenfor!

Like etterpå tok Moctar Diop med seg ballen mot et ryggende RBK-forsvar, og fikk med seg Kristoffer Nessø, som med et kjapt skudd traff nettveggen.

Like før pause var det Moctar sin tur til å avslutte, og senegaleseren traff! Kristoffer Nessø og Markus Karlsbakk kom i fart ute på venstrekanten, og sistnevnte slo inn foran mål. På bakerste dukket Moctar Diop opp og ekspederte ballen i mål til meget fortjent ledelse!

Like etter scoringen blåste dommeren av den første omgangen, og tangotrøyene gikk til pause i føringen.

Rosenborg hevet seg til andre omgang, og var ved flere anledninger å se på AaFKs halvdel i starten av omgangen. Etter 57 minutter gjorde Sverre Nypan forarbeidet ute til høyre, da Ole Selnæs satte inn utligningen.

Da timen var passert med et par minutter foretok Rosenborg en rekke bytter, mens Aalesund gjorde to. Bjørn Martin Kristensen og Kristoffer Nessø ble erstattet av Isaac Atanga og Sander Kilen.

Midtveis ut i omgangen fikk Håkon Hammer en gavepakke av Rosenborg-forsvaret, som rotet bort ballen. Midtbanemannen fyrte løs, men ballen forsvant over mål.

Kort tid etterpå måtte Tor Erik Larsen i aksjon, da Morgan Arnstad ble spilt fint gjennom. Aalesunds sisteskanse var kjapt ute og brøt ballbanen. I perioden etter sine mange bytter var det Rosenborg som hadde det meste av spillet, og Aalesund ble liggende lavere.

Det skal også nevnes at AaFK byttet en del spillere, men fordelte byttene over litt mer tid. Det var kun keeper Tor Erik Larsen, midtstopper Simen Vatne Haram og midtbanemannen Håkon Hammer som spilte samtlige minutter av treningskampen mot Rosenborg.

Ti minutter før slutt kom en av kampens store sjanser, og den var det hjemmelaget som skapte. Unggutten Elias Sandrød forsøkte seg med et skudd, som smalt i stolpen.

Kort tid etter satt den i nota for Rosenborg. Med 83 minutter på klokka banet 18 år gamle Sigurd Sæveraas seg fram. Via stanga sendte han hjemmelaget i ledelsen 2-1.

Helt på tampen fikk Martin Ramsland en bra mulighet, da han ble spilt gjennom. Assistentdommeren løftet flagget, og like etterpå blåste dommeren av kampen. Dermed endte det med 2-1-tap for AaFK på Koteng Arena.

Rosenborg - Aalesund 2-1 (0-1)