Mye nesten da hovedstadslaget kom på besøk

Høy innsats og vilje ikke nok mot Vålerenga.

AaFK gikk inn i kampen mot Vålerenga med god selvtillig. Vi hadde ikke tapt en kamp i Elitserien siden første hjemmekamp for sesongen, og VIF har ikke maktet å vinne på Color Line Stadion på ti år, men sju seire og to uavgjort mellom de to lagene i samme periode.

Alt lå til rette for en festaften i jugendbyen, men blåtrøyene fra Oslo øst hadde kommet for å spolere festen og få sin egen sesong på rett kjøl etter en skuffende sesongstart.

Det var Aalesund som startet best i solskinnet på Color Line Stadion. Allerede etter ett minutt var Gyasi på raid på sin høyre flanke og fikk en corner for strevet. Et lite minutt etter fikk han ballen på hjørnet av 16-meteren etter mangelfull klarering av corneren, men skuddet gikk over målet til Marcus Sandberg i VIF-målet.

- Starter kampen godt, også slukner vi litt hen. Vålerenga er hakket sterkere enn oss, uten at de skaper så mye, kunne en skuffet Trond Fredriksen fortelle etter kampen.

Dette var en av få avslutninger i kampen i løpet av de første 20 minuttene. Starten av kampen var nemlig preget av mye nesten fra begge lag, men spesielt fra AaFK, som virket som det skarpeste laget det første kvarteret.

Det var ikke før etter 21 minutter at vi fikk se en virkelig stor sjanse på kunstgresset i Aalesund. Abdisalam Ibrahim kom gjennom alene med keeper Andreas Lie, og spilte ut til Bård Finne heller enn å avslutte selv. Finne ville visst heller ikke skyte, og det ga Vebjørn Hoff akkurat nok tid til å skli inn en blokkering før VIF fikk satt den i det åpne målet.

Etter den store sjansen tok Enga over mer av banespillet, mens AaFK forsøkte å spille direkte opp mot Veldwijk. En halv time var spilt da Herman Stengel, som hadde kommet inn da Grindheim måtte ut tidlig i kampen, spilte Bård Finne gjennom på skrått hold. VIF-spissen fikk avsluttet, men Andreas Lie var der han skulle være og fikk avverget situasjonen.

Åtte minutter senere klarte gutta endelig å spille seg til en stor målsjanse. Mos gikk i løpsduell mot en VIF-stopper, og kriget til seg ballen. Den spilte han videre til Gyasi, som kuttet innover og skjøt hardt langs bakken med venstrefoten. Marcus Sandberg viste stor ferdighet da han fikk slengt ned en arm og stoppet skuddet.

På det påfølgende angrepet, kun minuttet etter, ville Herman Stengel vise seg fram igjen. Fra over 20 meter klinker han ballen i krysset, utagbart for Andreas Lie, og AaFK ligger under på eget gress. Gutta kom seg opp i press etter scoringen og kom mer inn i matchen, men fikk ikke uttelling før pause.

Andre omgang startet godt for begge lag. Først ville innbytter Keita vise fram akrobatikken med et brassespark som gikk en meter utenfor mål.

Etter 48 minutter fikk AaFK sin første sjanse i omgangen. Fet, Kirkeskov og Hoff kombinerer fint på venstresiden og vrir spillet over til Gyasi på høyre, som avslutter med venstrefoten. Dessverre er VIF-keeper Sandberg igjen godt plassert og holder ballen. To minutter senere kommer Veldwijk til skudd etter corner, men også den blir holdt av VIF-målvakten.

Etter 54 minutter går strømmen på stadion, men kampen fortsatte likevel, og i løpet av de neste ti minuttene kom Vålerenga til to sjanser. Først får Bård Finne avslutte etter en corner, men skuddet går over målet til Andreas Lie. Ti minutter senere møter Tollås Nation en corner med hodet, men avslutningen går rett på keeper Lie.

- Vi kjører kampen i andre omgang, der vi er et bedre lag enn Vålerenga, men som sagt så scorer vi ikke, og da taper man, kunne dagens kaptein Fredrik Carlsen si etter kampen.

Tempoet i kampen dabbet av de siste 20 minuttene, men Vålerenga var farlig frempå på kontringer ettersom AaFK sto høyt i banen for å få utligningen på tampen.

To minutter på overtid skyter Moa fra distanse, men Andreas Lie er på plass og får slått unna.

To minutter senere kommer først Zahid til avslutning før han etter en gjenvinning slår et innlegg gjennom femmeteren til AaFK, men ingen VIF-spillere kommer seg på ballen.

Dermed ebbet kampen ut på 0-1 og Vålerenga har vunnet i Ålesund for første gang på et tiår.

- I dag bikket det imot oss, det må vi bare akseptere, forklarer Fredriksen, som forøvrig nevner at det er godt det bare er dager igjen til Viking-kampen 16. mai.