Mye å bevise etter stortapet

Før kampen: Aalesund - Odd

Annonse:

Foto: NTB Scanpix

Aalesund - Odd
Eliteserien, runde 22
Color Line Stadion søndag kl. 18.00
Kampen ser du på Eurosport Pluss og Dplay.

Etter noen gode kamper ble borteoppgjøret med Stabæk i forrige runde et stort steg i feil retning. Et fortjent 4-0-tap svir for våre gutter, som søndag tar imot Odd på egen grunn.

Odd i medaljekamp?

Søndagens motstander innehar sjetteplassen på tabellen med sine 35 poeng på 20 kamper, men kan med seier i den utsatte kampen mot Viking klatre opp på fjerdeplass. Faktisk har skienslaget god kontakt med Molde på sølvplass, så disse gutta har absolutt mye å spille for.

Odd har seks strake trepoengere på hjemmebane, men på fremmed gress har det lugget den siste tida. Gutta til Fagermo-erstatter Jan Frode Nornes står med fire kamper uten seier:

Molde - Odd 2-0
Bodø/Glimt - Odd 6-1
Haugesund - Odd 4-4
Rosenborg - Odd 4-1

16 baklengs på fire kamper er en trend som må brytes om Odd skal kunne stå sterkt i kampen om medaljer.

Odd spilte ikke i forrige runde. De var satt opp mot Viking, men kampen ble utsatt da Vikings Veton Berisha testet positivt for covid-19. Dermed er det hele tre uker siden Odd forrige gang var i aksjon. Da endte det med 4-1-tap i Trondheim for dette laget:

Rossbach - Ruud, Hagen, Bjørtuft, Risa (Egell-Johnsen 87.) - Kaasa (Jørgensen 72.), Hoff, Kirolano (Nordkvelle 84.) - Bakenga (      Lundin 84.), Simovic, Rashani

Espen Ruud fikk sitt fjerde gule kort for sesongen mot Rosenborg, noe som betyr at veteranen står over mot AaFK.

Åtte strake tap

Aalesund er inne i en veldig tøff periode. Laget står med tap i de åtte siste kampene. Det har vært noen marginer imot, og prestasjonene har tidvis vært oppløftende, men resultatene svake. Mot Stabæk på Nadderud i forrige runde var hjemmelaget best i alt, og AaFK skapte kun én målsjanse.

Laget har likevel vist at det kan, og en ny mulighet for poeng kommer søndag med Odd på besøk. Da må en tung rekke med hjemmetap brytes. Fire strake hjemmetap er status for Aalesund, som tok sitt forrige poeng på hjemmebane mot Viking 9. august (2-2).

1-2-8, fem poeng og 14-30 i målforskjell gjør AaFK til ligaens svakeste hjemmelag.

Sigurd er tilbake

Mot Stabæk stilte Aalesund med Ståle Stålinho Sæthre som spiss. Sigurd Haugen måtte stå over oppgjøret på grunn av karantene for gule kort. Han er tilbake mot Odd, og ønsker nok helt sikkert å ta en plass i elleveren.

Runden

 

Annonse fra Obos-ligaen: