Muligheter mot hjemmesvake Brann?

To lag med gode prestasjoner i forrige runde møtes til dyst.

Annonse:

Foto: NTB

Før kampen:Brann - Aalesund

Brann stadion lørdag klokka 18.00

Det blir en retur til Bergen for Lars Arne Nilsen denne helga. I flere sesonger var han trener for Brann - helt til det ble slutt på sensommeren. Nå er han tilbake i Bergen for å lede Aalesund, og vi kan garantere at en solid prestasjon på gamle tomter vil smake godt.

Råsterk Brann-seier

Lørdagens motstander har levert en skuffende sesong, men mot Rosenborg på Lerkendal i forrige runde ble det seier. Bergenserne ledet hele 0-3 før hjemmelaget våknet og reduserte to ganger. Tre poeng mot gamleklubben var nok deilig å ta med seg for de tidligere RBK-trenerne Kåre Ingebrigtsen og Eirik Hornrland, som nå leder Brann.

Ingebrigtsen tok i august over hovedansvaret i Brann etter Lars Arne Nilsen. I Brann-debuten ble det 0-1-tap for Mjøndalen for den tidligere Manchester City-spilleren. Deretter ble det seier mot Stabæk, før ei rekke på ni kamper uten seier fulgte. Den ble brutt da laget tok tre poeng på Lerkendal. Se derfor ikke bort ifra at det er bergensere med selvtillit som venter Aalesund på Brann stadion lørdag.

Gode mot VIF

Også Aalesund kommer fra en god prestasjon. I forrige runde var tangotrøyene, spesielt før pause, solide mot medaljekandidaten fra Oslo. Parfait Bizoza ga AaFK 1-0 med et kontant hodestøt, og Sigurd Haugen var nær ved å sette nummer to etter hvilen. Vålerenga hevet seg etter pause og fikk utligningen etter et mildt sagt strengt idømt straffespark.

Uavgjort mot Vålerenga var en opptur etter braktapet på Aspmyra runden i forveien.

Dårlige hjemme

Brann ligger på ellevte plass etter 25 runder, men på hjemmetabellen er de nest sist. 2-4-6, 15-17 og 10 poeng er status på Brann stadion. Hele ni kamper uten seier hjemme i den kravstore fotballbyen er ikke akkurat bra nok for de rødkledde.

AaFKs form verken hjemme eller borte er heller ikke noe å skryte av, men borteseieren mot Haugesund får være en fin påminnelse om at det bor mye i dette laget. Det viste også kampen mot Vålerenga i forrige runde.

Spissen mangler

Mot Brann må AaFK klare seg uten Sigurd Haugen. Den hardtarbeidende angriperen soner for gule kort. Hvem LAN velger å starte med på topp skal vi ikke spekulere i. Vi får bare vente til klokka er 16.45 lørdag.

Runden

 

Annonse fra Eliteserien: