Mr AaFK går for tre poeng

Ble forsøkt hentet av Tippeligaklubb når AaFK spilte i 1. divisjon.

Trond Fredriksen er en klubblegende i AaFK. Med over 500 kamper for klubben, derav 98 på øverste nivå, er han en av de mest klubblojale spillere vi noensinne har hørt snakk om.

Annonse:
Hovedtreneren har aldri spilt fotball for andre klubber, og har siden han la opp som spiller arbeidet i Sportsavdelingen til AaFK. Nå er han altså hovedtrener i klubben, og vi lurer på om han aldri lot seg friste av andre klubber underveis?

- Den eneste gangen jeg seriøst har vurdert å skifte klubb var på begynnelsen av 2000-tallet, når Start forsøkte å hente meg nedover. De hadde noe spennende på gang med bl.a. Doffen Hæstad, Totto Dahlum, Ousman Nyan og Fredrik Strømstad som profiler på laget. Jeg angrer overhodet ikke på at jeg ble værende, men må innrømme at jeg var fristet.

Billettbestilling AaFK  - Brann kl. 20:00 på søndag

Fredriksen er også takknemlig for alle de store fotball-øyeblikkene han har fått tatt del i. Mange tenker helt sikkert på cupfinalen i 2009, men han kan fortelle om en rekke små og store øyeblikk som han setter like høyt:

- Opprykket til Tippeligaen i 2002, når vi slår Sandefjord på Kråmyra er et slikt øyeblikk. Når vi serierunden før møter Tromsø på Alfheim, med snøballkrig og en ellevill speaker som lenge før kampslutt tok fullstendig av, kommer jeg heller ikke til å glemme. Jeg er også stolt over egen karriere og alt jeg har fått lov til å være med på. Det er fantastisk å være med på å spille et lag fra 2. divisjon og opp til etablert spill i Tippeligaen på et splitter nytt Color Line Stadion.

Ellers ser hovedtreneren mange likhetstrekk mellom det han var med på i AaFK, og det som KBK nå opplever. Enorm interesse og lokal patriotisme sender blant annet over tusen Kristiansundere til Lerkendal for å følge laget sitt på søndag, noe som han kjenner seg igjen i.

- Akkurat slik var det her også. Det var et enormt, oppdemt behov for å vise hvem vi var og hvor vi kom fra. Endelig hadde vi en idrett og et lag som samlet hele Sunnmøre, og alle kunne være stolt av. Over natten var det plutselig alle som visste hvem vi var, og oppmerksomheten ble mangedoblet både fra media og supporterne. Det var ubeskrivelig deilig å få dele stoltheten over øyeblikkene med så mange. Og det er nettopp det som er selve kjernen i det å være glad i fotball, nettopp det å dele øyeblikkene, drømmene, engasjementet og lidenskapen. Det er selvsagt også en drømmejobb å få lov å være med på å skape noe som betyr så mye for så mange.

Trond Fredriksen (t.v.) i kamp med Lyn-spilleren Johan Gudmundsson i 2003 Foto: Lars Aamodt / SCANPIX
Trond Fredriksen (t.v.) i kamp med Lyn-spilleren Johan Gudmundsson i 2003 Foto: Lars Aamodt / SCANPIX

Brann på søndag

Søndag kl. 20.00 er det Vestlandsderby og hovedkamp på Eurosport Norge når Brann kommer på besøk. Fredriksen berømmer supporterkulturen til motstanderne, og håper at Stormen mobiliserer for å skape en fin ramme rundt kampen.

- Det er alltid slik at spillere motiveres av støtten som oppleves. Det kommer til å bli en herlig konkurranse mellom våre supportere og de som kommer for å støtte Brann. Forresten hører både trenerne og spillerne Stormen og Aalesund Support bedre i år. Det har tydeligvis skjedd et eller annet, for nå er inntrykket at det synges i 2x45 minutter. Det er vi svært takknemlige for.

Reserver plass i familierestauranten før kamp og få servert taco-buffet.

Fredriksen mener absolutt at det er grunn til å ha forventninger til høstsesongen.

- AaFK har alltid vært et høstlag. Det har blitt en kultur som sitter i veggene her nede, noe vi merker på gutta også. Alle gleder seg til å spille kamper igjen, og intensiteten øker på treningene. Det er nemlig flere som tidligere i sesongen har slitt med spilletid som nå melder seg på i konkurransen om en plass på laget. Mange signaliserer nå at de er villige til å jobbe litt hardere for å få være i startoppstillingen til AaFK, noe som øker kvaliteten i alt vi gjør. Det er derfor grunn til å glede seg til høsten - og vi begynner med tre poeng mot Brann!

Vi gleder oss til søndag!


Annonse fra Obos-ligaen: