Møter vårens beste motstander

Søndag kommer Brummundal på besøk når serieleder AaFK 2 spiller første hjemmekamp i høstsesongen.

Annonse:

Foto: Jon Forberg

Da skal de forsvare serieledelsen mot et lag som i siste kampen før ferien slo daværende serieleder Molde 2 2-1. Brummundal har vært gode på hjemmebane og tatt 16 av 22 poeng der. Men på bortebane har det blitt få poeng, men de tapte bare 3-4 for Molde 2.

Så dette er en motstander AaFK 2 må ta på alvor.  

- Spillemessig er Brummundal det beste laget vi har møtt så langt i år. Det var en kamp hvor de var bedre enn oss og vi vant ufortjent. Selv om vi slo dem 1-0 der, så føler vi at vi har noe å revansjere, for vi hadde en god keeper og flaks. Vi har et sterkt ønske om å  prestere bedre i denne kampen, sier trener Amund Skiri. 

Defensiv trygghet

AaFK 2 har 6-1-0 og 20-2 på eget gress, og de ønsker å opprettholde den gode statistikken.

- Vi må fortsette der vi slapp, for vi var veldig solide hele våren. Så det handler om å prøve å komme inne et spor hvor vi har like gode og solide prestasjoner som tidligere. Vi har fokus på å finne den defensive tryggheten igjen, som var vår store styrke og som kjennetegnet oss gjennom hele vårsesongen. Vi skal også utvikle det offensive spillet også, sier treneren. 

Foreløpig er det usikker hvilke elleve spillerne som løper ut på banen søndag. 

- Nå mistet vi Stian Aarønes Holte, som er veldig bra for han, for han har spilt bra for Brattvåg. Det gjør at andre kan ta den rollen. Vi spiller dagen etter A-laget, så kan være at vi får med oss noen derfra, så det er litt usikkert hvilket lag vi stiller med. Uansett blir det nok ett ungt og slagkraftig lag.

Heldig, så dyktig

Han føler ikke på noe press selv om de leder serien i Norsk Tipping-ligaen avd. 2. 

- Det handler mest om hva vi er innstilt på selv. Når vi sitter i juniorgarderoben, så føler verken spillerne og trenerne at vi har noe å forsvare, for vi har ikke oppnådd noe enda. Vi har hatt en utrolig god vårsesong og har en måte å spille på som er bra for oss. Vi verdsetter at alle bidrar defensivt og det er vi veldig stolte av. Og de bærer også spillerne med stolthet. Og så har vi ting å forbedre offensivt, både individuelt og kollektivt. 

- Det var så enkelt at i starten av sesongen, så var vi heldig som ikke slapp inn mål, mens vi inn mot ferien var dyktig som ikke slapp inn mål. Selvtillit og tro kom inn i laget siden resultatene har vært gode. Relasjonene ble bedre og bedre, og da spiller man også bedre. Vi har ikke hatt fantastiske kamper, men vi hatt noen som har vært veldig bra, og det handler om at vi har hatt stabile og jevne prestasjoner. Nøkkelen blir å stabilisere på det laveste prestasjonsnivået i høst, legger Skiri til. 

Avspark på Color Line er kl. 14:00. 

Annonse fra Eliteserien: