Møter gamleklubben for første gang

I morgen møter vi Raufoss, som blir det første møtet med gamleklubben for vår hovedtrener Christian Johnsen.

Annonse:

Foto: NTB

Kjøp billett til kampen mot Raufoss her!

Vår hovedtrener Christian Johnsen signerte for lørdagens motstander som spiller tilbake i år 2000. Der imponerte han med fem mål på 11 kamper høsten 2000, og ble noen år senere nr. 2 på toppscorerlista i 1. divisjon med 17 mål. Etter den sesongen signerte han for Örebro i Allsvenskan, men ble tvunget til å legge opp høsten 2004 på grunn av skader.

Etter dette ble han en del av Raufoss til trenerteam allerede i 2005-sesongen, samtidig som han jobbet i klubbens markedsavdeling. Under studiene ved Norges Idrettshøgskole hadde han flere trenerjobber, blant annet i utviklingsavdelingen til Stabæk, før han ble ansatt som hovedtrener i Raufoss i andredivisjon. I september 2022 ble det kjent at Johnsen hadde bestemt seg for å gi seg i Raufoss, som da hadde blitt en stabil OBOS-klubb. Den 13. juni 2023 ble det bekreftet at Johnsen var vår nye hovedtrener. Nå står han klar til å møte sin gamle klubb for første gang som AaFK-trener. 

- Det er litt spesielt å møte Raufoss siden jeg har vært der som både spiller og trener i 10/11 år, men nå er det en eks. Og ekser bruker ikke vi så mye tid på. Nå er det Aalesund som er klubben i mitt hjerte.

Etter en god start på sesongen, har det ikke gått som noen har ønsket de siste par kampene. To tunge tap mot Lyn og Egersund, etterfulgt av en cupexit mot Hødd. Røde kort mot både Lyn og Egersund og en skadeliste som vokste større. Trener Christian Johnsen er likevel ikke bekymret.

- Jeg er hundre prosent sikker på at vi kommer til å bli veldig gode. De som såg oss i de to første kampene fikk se klare indikasjoner på hva vi kan få til her. Gi oss litt tid, så skal vi komme opp på et veldig høyt nivå. 

Raufoss ligger sist i OBOS etter de fire første kampene. Laget fra Toten har tatt et poeng så langt, borte mot Mjøndalen i første serierunde. Etter det har det blitt tre tap mot Vålerenga, Sandnes Ulf og Bryne. Cupkamp i midtuka for begge lag gir kort tid mellom kampene.

- Nå har vi hvilt godt. Vi restituerte i går på sykkelen, og i dag har vi hatt en rolig økt og sett litt på dødballer. Så nå handler det om å skru på bryteren og være fullt mobilisert til i morgen. Gutta har stått godt i det selv om resultatene ikke har gått vår vei de siste kampene, men nå handler det om å få ut alt i morgen. 

Det er meldt deilig kampvær på Color Line Stadion, og vi håper å se deg på tribunen! Kampen går av stabelen 16:00.

Kjøp billett til kampen her!

Annonse fra Obos-ligaen: