Moses klar for AaFK

Ebiye Moses (25) skrev i dag under for AaFK etter at klubben ble enig med Tromsø om en overgang.

Annonse:

Foto: aafk.no

Spissen har takket ja til en kontrakt som løper ut 2023-sesongen.

- Jeg har vært i en situasjon der jeg hadde to veldig gode alternativer. Odd kom tidlig på banen og deretter meldte AaFK seg på. Det gjorde at valget ble svært vanskelig, men siden Odd hadde vist interesse i lang tid, så valgte jeg dem. Men det ble ikke noe av og da er jeg utrolig glad for AaFK fortsatt var interessert, for jeg syns det er en spennende klubb med et stort potensial som passer meg godt, sier Moses. 

- Det er fantastisk å endelig være her, å få møte laget og ikke minst være på plass i en helt ny by. Jeg er alltid klar for å spille og er her for å gi mitt aller beste. Jeg håper at jeg har kvaliteter som styrker oss, og som gjør at vi som lag, kan få til noe virkelig bra, legger han til.

Den nigerianske spissen har spilt i Eliteserien for både Lillestrøm og Tromsø, og har spilt 116 kamper for de to klubbene, HamKam og Strømmen. 

- Moses er en spiller med masse eliteserierfaring, og vil tilføre gruppen vår mer bredde og nye egenskaper. Han har veldig spennende kvaliteter og har samtidig noe uforløst over seg som vi gleder oss til å se oppsiden av, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland. 

- Vi er veldig glade for å få Moses til AaFK, for vi har fulgt han over tid og har ønsket han lenge til klubben. Han er en angrepsspiller med stor fart som er flink å true bakrom og som kan spille på mange strenger. Vi har gode referanser på han både som spiller og type, og tror han vil passe godt inn hos oss, og blir en spiller som alle som liker AaFK vil bli glade i, sier trener Lars Arne Nilsen.

Det har siste ukene vært spekulasjoner rundt helsemessige problemstillinger for spilleren.

- Moses har ikke stått over en eneste trening eller kamp på grunn av skade de siste tre årene. Vi har veldig god oversikt over det og vi er godt fornøyd med å ha fått på plass fornuftige avtaler med både Tromsø og spilleren, sier Melland.

Annonse fra Obos-ligaen: