Molde best på Aker stadion

Tap i den siste treningskampen før avreise til Marbella.

Aalesunds Sondre Brunstad Fet fikk kampens første sjanse tidlig, da han snappet opp en elendig pasning fra Moldes keeper Linde. Sondre bredsidet ballen i retning mål, men lærkula gikk utenfor. Da var det spilt tre minutter.

Noen minutter senere var Molde frampå flere ganger, og til slutt fikk AaFK klarert på streken! Ni minutter ut i kampen gikk ballen over streken. En av flere cornere, denne av det korte slaget, førte til at Martin Ellingsen sendte Molde i ledelsen.

Etter 22 minutter måtte Holmbert Fridjonsson ut. Islendingen var ikke involvert i en duell eller noe spesielt, men så ut til å pådra seg en vridning i kneet. AaFK-spissen måtte bæres av banen.

Vi skal selvfølgelig gi dere mer informasjon når vi vet mer om Holmberts skade.

Molde styrte spillet den første halvdelen av omgangen, mens AaFK ble spilt lave. 24 minutter ut i kampen avsluttet Etzaz Hussain hardt langs bakken, men Andreas Lie var med på notene. Etter halvtimen kunne Andreas lite gjøre. Leke James tråkket seg inn i boksen, men kom ikke til skikkelig avslutning. Ballen ble liggende fri, og der kom Erling Knudtzon i fart og banket inn 2-0. Fortjent ledelse til romsdalingene.

Aalesund hadde ikke skapt mange sjansene da reduseringen kom. Molde rotet det til i bakre rekker, og ballen falt til slutt hos Sondre Brunstad Fet, som banket inn 2-1. Ikke lenge etter økte Molde ledelsen, da de satte fart mot Aalesunds mål og gikk opp i 3-1. Magnus Wolff Eikrem fikk æren av å avslutte angrepet.

Det ble tap for Lars Bohinens AaFK mot Molde. Foto: Per Lianes / moldefk.no

I starten av andre omgang viste Aalesund bedre takter enn før pause. Laget sto høyere, og spilte seg blant annet fint fram til en corner.

Den tidligere AaFK-spilleren Leke James var aktiv i første omgang, men fant ikke nettmaskene. Etter et drøyt kvarter av den andre avsluttet han via et AaFK bein. Ballen gikk i mål, og dermed var romsdalingene foran med 4-1.

68 minutter ut i kampen kombinerte to teknisk gode AaFK-spillere. Niklas Castro chippet ballen til Simen Bolkan Nordli på bakerste stolpe. Den tidligere HamKam-spilleren stupte fram og reduserte til 4-2.

Molde gjorde seks bytter etter 75 minutter. Superveteran Mattias Moström var en av dem. Etter tre minutter på bana fikk han ballen langs bakken av John Kitolano. Leiesoldaten fra Wolverhampton traff fint, men svensken enda bedre. På direkten dunket han ballen klint opp i vinkelen til 5-2. Det ble også sluttresultatet.