NTB_7n7y4XMwRpY

Michael Barrantes: - Ålesund vil alltid være i mitt hjerte

Publikumsfavoritten Michael Barrantes var en stor hit i Ålesund. Men hva gjør han på nå?

Annonse:

"Hva gjør de nå?" er en artikkelserie i samarbeid med AaFK og Color Line Stadion, der vi får et innblikk i hva tidligere AaFK-helter holder på med i dag etter tiden sin hos tangotrøyene. Deler av artikkelen ble opprinnelig publisert på colorlinestadion.no (30.06.2021)

Første mann ut er alles publikumsfavoritt, Michael Barrantes. 

Costaricaneren var en stor hit i AaFK og norsk fotball, og han sørget for mange uforglemmelige øyeblikk på fotballbanen. Med sin eminente teknikk og ei venstre slegge utenom det vanlige, scoret han mange spektakulære mål for De oransje og blå. AaFK fansen husker han nok best som mannen som senket SK Brann med sine to scoringer i cupfinalen i 2011. Han vant samme året Kniksen-prisen for årets midtbanespiller i Eliteserien. 

Michael Barrantes signerte for AaFK fra Deportivo Saprissa i 2010. Han spilte totalt 147 kamper i tangotrøya frem til 2015, og noterte 44 mål og 28 målgivende pasninger. Det er ingen overraskelse Barrantes har 45 kamper for Costa Ricas landslag, inkludert involveringen hans under VM-2014 i Brasil. 

Noen av Michael Barrantes sine høydepunkter i AaFK: Video: Sigurd / SundklakkProductions (2011).

Etter AaFK var han en liten snartur innom to kinesiske klubber før han returnerte til Costa Rica i 2017. Han spilte i gamleklubben Saprissa, Grecia og Cartaginés før han sommeren 2023 signerte for LD Alajuelense. 6. desember 2023 ble LD Alajuelense og Barrantes mester av Concacaf Central American Cup etter finaleseieren deres mot Real Esteli. 

Color Line Stadion tok en prat med den målfarlige midtbanespilleren, og det er ingen tvil om at Michael og samboeren Andrea aldri kommer til å glemme Ålesund, AaFK og opplevelsene på Color Line Stadion.
 

Hvordan var tiden i Ålesund og AaFK?

Michael Barrantes med kona Andrea og sønnene Arjen og Enzo. Foto: Privat.
Michael Barrantes med kona Andrea og sønnene Arjen og Enzo. Foto: Privat.

- Det var en fantastisk tid som jeg aldri vil glemme! Jeg hadde mange av mine beste øyeblikk i min karriere i Ålesund. Samholdet med trenere, lagkamerater, administrasjon og frivillige var helt supert. Jeg har lyst til å dra tilbake, som besøkende, for å hilse på venner og se den vakre byen igjen. Eller kanskje som trener eller assistenttrener i AaFK? Man vet aldri.

Hva er dine beste minner fra Color Line Stadion?

- Åh, det er vanskelig å velge, men jeg kan si målet jeg scoret mot Rosenborg i kvartfinalen. Ikke bare på grunn av målet, men også den gode kampen som laget spilte. Og så må jeg nevne kampen mot AZ Alkmaar, der vi vant 2-1 og jeg scoret begge. Herlige minner!

Har du fortsatt kontakt med noen i Ålesund?

- Ja, vi har gode venner der. De var som en familie for oss. Jeg vil alltid være takknemlig for hjelpen jeg fikk av dem når jeg trengte det. Familien min, som kom på besøk, husker også Norge, Ålesund og vennene mine som noe helt spesielt. Dessuten er min eldste sønn, Arjen (11), født i Ålesund, så det gjør jo at Ålesund alltid vil ha en spesiell plass i mitt hjerte. 

Følger du fortsatt med på AaFK?

Ja, selvfølgelig! Jeg følger med på Instagram og hvordan det går i kampene. Dessverre så må forrige sesong ha vært vanskelig, kan jeg tenke meg. Skulle gjerne ha hjulpet til på en eller annen måte, en eller annen gang.

 

Annonse fra Obos-ligaen: