Metodi Maksimov - Vår nye høyreback!

Klubben er enig med LASK fra Østerrike om en låneavtale.

Annonse:

Foto: AaFK

Sesongkort for 2024 finner du her!

Den siste perioden har det foregått flere positive møter mellom representanter fra AaFK og LASK. Et samarbeid som nå har ført til at en meget talentfull spiller vil fortsette sin utvikling i oransje og blått. Høyreback Metodi Maksimov kommer på lån, som i første omgang vil vare ut sesongen 2024.

Sportssjef Bjørn Erik Melland forteller om en avtale som ikke bare en gunstig for klubben i 2024, men også i fremtiden.

- Maksimov er en energisk, hurtig og fremoverrettet høyreback med et stort potensial. Det er en spiller som LASK har fulgt tett over tid, og har veldig troen på, og som vi tror vil passe veldig godt inn hos oss. Vi har fått på plass en fin avtale hvor intensjonen er at vi sammen skal utvikle Maksimov til en spiller på høyt europeisk nivå. Lykkes vi med det vil det også gi oss en økonomisk oppside i fremtiden, forteller Melland.

LASK, som foreløpig ligger på en tredjeplass i den Østerriske Bundesligaen, har de siste årene oppnådd resultater som har fått oppmerksomhet langt utenfor Østerrike. Nå har de fullført overgangen til Maksimov fra den største klubben i Makedonia, Shkëndija, før han i dag umiddelbart lånes ut til AaFK.

- LASK er en klubb vi har fått en veldig fin relasjon til. Det er en klubb som har hatt en tydelig retning og tatt store steg de siste 5-6 årene. De har bygd ny stadion, nytt treningsanlegg og klubben består av flotte mennesker med et godt verdigrunnlag. Dette er et samarbeid som begge klubber har intensjon om å dyrke videre, sier Melland.

CEO i LASK, Siegmund Gruber, mener AaFK kan være den perfekte arenaen for Maksimov å ta nye steg i utviklingen sin.

- We are very happy and pleased that we found a club like AaFK where Metodi Maksimov can take the next step. When we spoke with the sporting director and recognised how they want to play and which facilities they have to support the player, we were very quickly convinced that this is the perfect place for Metodi. Aalesunds is the perfect partner for this player to show his potential and perform. We are thankful for this cooperation and wish the best to Aalesunds and Maksimov. 

Hovedtrener Christian Johnsen var også godt fornøyd med sin nyeste signering.

- Med Maksimov får vi en U21-landslagsspiller fra Makedonia som allerede har fått bra med erfaring fra både landslag og klubb på høyeste nivå der nede. Dette er en hardtarbeidende, offensiv høyreback med bra intensitet. Han har også en fysisk kraft i spillet som kan kle AaFK. En avtale som har blitt gjort mulig på grunn av den gode relasjonen AaFK har fått med LASK, forteller Johnsen.

Annonse fra Obos-ligaen: