Mer jubel i vente?

Før kampen: Aalesund - Strømmen.

Annonse:

Foto: Jon Forberg

Aalesund - Strømmen
OBOS-ligaen, runde 20
Color Line Stadion lørdag klokka 15.00
Kampen ser du på Eurosport Pluss og discovery+


KJØP BILLETTER HER!

AaFK er favoritter når Strømmen kommer på besøk lørdag ettermiddag. Et favorittstempel er på sin plass for tangotrøyer som viser muskler i kampen om opprykk. Med 19 scoringer på de fire siste hjemmekampene, 16 kamper på rad uten tap i serie og cup, og et ferskt avansement til 4. runde i sistnevnte turnering, er selvtilliten høy om dagen. Måtte der vare, for vi nyter hvert sekund!

Full konsentrasjon! Lars Arne Nilsen og AaFK-benken under kampen mot Grorud. Foto: Jon Forberg.
Full konsentrasjon! Lars Arne Nilsen og AaFK-benken under kampen mot Grorud. Foto: Jon Forberg.

Strømmen

Vi begynner med lørdagens motstander, som befinner seg nest sist på tabellen. Laget står uten seiere på bortebane, og har kun sanket fire poeng på fremmed gress. Det gjør dem til divisjonens svakeste bortelag. Samtidig må det nevnes at fire av de ni bortekampene har endt uavgjort, og at de ikke har sluppet inn mer enn 12 mål. Strømmen er i det hele tatt et gjerrig lag. De har kunn 22 innslupne, noe som faktisk er færre enn AaFK (24). Det er kun serieleder HamKam (15) som har sluppet inn færre!

Det er offensivt det skurrer. 15 scorede mål er minst av samtlige lag. Til sammenligning har AaFK 41 nettkjenninger hittil i sesongen. Strømmen har ti ligakamper uten seier. Den forrige kom hjemme mot Start 2. juli. Da ble sørlendingene sendt hjem med et 2-1-tap. Siden den gang har de riktignok en sider å vise til i NM, da Lørenskog ble slått i 1. runde. I runden etter ble det et stygt 3-0-tap for Kongsvinger fra PostNord-ligaen. Vi tar også med at det ikke er mange rundene siden Strømmen tok imot AaFK. Den kampen endte 0-0.

AaFK

Ja, hva er så status for Aalesund? Laget kommer fra en batalje mot Ranheim i cupens 3. runde. Matchen, som ble spilt på EXTRA Arena i Trondheim, var tett, jevn og spennende. Mot spillets gang tok Ranheim ledelsen etter et kvarter, og AaFK kjempet for utligning resten av kampen. Ett minutt på overtid brukte Mamadou Diaw hodet og sendte tangotrøyene til himmels. Det ble målløst i ekstraomgangene, men i straffesparkkonkurransen var AaFK et par hakk bedre. Dermed avansement til den fjerde runden, hvor motstander blir Bodø/Glimt.

Sigurd Haugen er i storform om dagen! Foto: Jon Forberg.
Sigurd Haugen er i storform om dagen! Foto: Jon Forberg.

Kampen spilles ikke før i slutten av mars. Selve cupfinalen spilles 1. mai.

I ligaen går det så det suser for AaFK etter en varierende start på sesongen. Laget i vårt hjerte kjemper om opprykk, og det er tett! HamKam, som lenge har vært der førende laget, avga poeng i forrige runde. Motstander? Strømmen! 0-0 ble det på Strømmen stadion. Dermed knep AaFK innpå HamKam, som de oransje og blå for øvrig møter på Color Line Stadion til et realt toppoppgjør 3. oktober.

Jerv, som også er med i kampen om de to øverste plassene, slo Sandnes Ulf 1-0, mens Fredrikstad vant oppskriftsmessig 2-0 mot Ull/Kisa. Status er dermed at HamKam har 42, Jerv 40, Aalesund 38 og Fredrikstad 35.

Erlend Segberg og resten av AaFK-laget har imponert stort i en lang periode nå. Lørdag venter Strømmen. Foto: Jon Forberg.
Erlend Segberg og resten av AaFK-laget har imponert stort i en lang periode nå. Lørdag venter Strømmen. Foto: Jon Forberg.

Runden

Vi skriver det for hver eneste runde omtrent, men også denne blir spennende. Det er lite som skiller i toppen, og poengtap er det få av blant de beste. AaFK skal være favoritter mot Strømmen. HamKam møte Jerv til toppoppgjør, så minst ett av disse tapet poeng denne runden! Fredrikstad møter Start i Kristiansand, så her er det bare å håpe på ellevill makrellfotball.

Aalesund - Strømmen
Sogndal - Bryne
KFUM Oslo - Grorud
Ranheim - Åsane
Sandnes Ulf - Stjørdals-Blink
Ull/Kisa - Raufoss
Start - Fredrikstad
HamKam - Jerv

Annonse fra Obos-ligaen: