Markerte verdensdagen for psykisk helse

Viktig, informativt og innholdsrikt.

Annonse:

Foto: Jon Forberg

Søndag 10. oktober var verdensdagen for psykisk helse, og i dag ble den markert på Color Line Stadion.

Klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, Geir S. Vik, innledet med å fortelle om arbeidet med AaFK Samfunn. Samfunnsansvar til AaFK har i seg flere innholdsrike segmenter, som Action Now og jobben ned FNs bærekraftsmål, samt viktige markeringer som #Stopp og Pride, scoringsbonusen som tilfaller gode formål, satsingen på gatelaget, MOT-engasjementet og samarbeidsprosjektet Medvind.

Klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, Geir S. Vik, snakket til de fremmøtte.Foto: Truels Skarbø Lone
Klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, Geir S. Vik, snakket til de fremmøtte.Foto: Truels Skarbø Lone

Deretter holdt Stig Hoff fra Ålesund kommunes virksomhet for rus og psykisk helse en presentasjon om temaet psykisk helse.

Den viktige satsingen som AaFKs gatelag er, ble presentert av spillerne Tonje og Sindre. Duoen fortalte om hva det innebærer, både på og utenfor bana, å være en del av gatelaget. AaFKs gatelag er et samarbeid mellom klubben, Ålesund kommune og Fotballstiftelsen. Gatelaget samles hver onsdag og fredag, og er et tilbud som retter seg mot mennesker som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus og/eller psykisk helse.

Lars Arne Nilsen jubler etter scoring. Foto: Jon Forberg
Lars Arne Nilsen jubler etter scoring. Foto: Jon Forberg

Heming Sand fra Brisk presenterte deretter prosjektet Medvind, et samarbeid AaFK, Brisk og Sparebanken Møre er nominert til bærekraftspris for.

I tillegg fikk de frammøtte høre om Skansen aktivitet og lavterskeltilbudet "God hjelp når det trengs".

Markeringen av verdensdagen for psykisk helse ble avsluttet med en fartsfylt turnering mellom ansatte i AaFKs administrasjon, representanter fra Skansen aktivitet og spillere på AaFKs gatelag.

Vi i Aalesunds Fotballklubb takker alle som deltok og var med på arrangementet.

Foto bildegalleri: Jon Forberg

Annonse fra Eliteserien: