Månedens spiller i fotspora til «Jokke»

Annonse:

Foto: Rolf Hansen

Joakim Austnes ble HaNo sin første landslagsspiller noensinne, og den fotrappe driblefanten var en fryktet kantspiller for AaFK. Månedens spiller i mai på G16-laget er stoppertalentet Noah Lausund Klokk. Fra samme øy som «Jokke».

- Her trives jeg veldig godt i ei fin spillergruppe, og jeg føler jeg utvikler meg mye mer enn tidligere.

— Noah Lausund Klokk
Noah Lausund Klokk rakk å score mål for moderklubben HaNos herrelag før breddefotballen og resten av samfunnet stengte ned i mars i fjor. Siden har stopperen født i 2005 trent fast med AaFK sitt G16-lag. En overgang fra Nordøyene kom på plass, og fremgangen har vært merkbar for Klokk. Han ble månedens spiller i mai.

-Det er prestisje å vinne den tittelen, så dette var gøy. Vi hadde noe lignende i form av en vinterturnering i HaNo, og det er alltid kjekt å gjøre det bra i slike settinger. Når det er sagt, så handler alt uansett om å nullstille, se framover, og hele tida prøve å holde høyest mulig nivå på trening, sier Noah Lausund Klokk.

Stor overgang

Fra postnummer 6290 til Color Line stadion er det en viss reisevei. Noah Lausund Klokk får dagene til å gå opp takket være hurtigbåt og en pappa som trives med å kjøre bil.

-Det er litt slitsomt med ferje, men det går fint. Jeg trives veldig godt i spillergruppa, og klarer meg fint i det hele. Til treningene kan jeg også ta hurtigbåten til Ålesund. Det passer veldig godt med skole og ferjetider faktisk, forteller HaNos siste AaFK-eksport.

For de som har fulgt AaFK fra Kråmyra ned til Color Line stadion huskes nok Joakim Austnes fortsatt. Kantspilleren som fikk flere aldersbestemte landskamper, og som herjet med backer og midtstoppere i både 1.divisjon og Tippeligaen. «Jokke» la grunnlaget på Nordøy stadion, og la aldri skjul på hvor hjertet hans lå. Dessverre ødela en kranglete rygg, for mannen som i ettertid ble mange breddefotballforsvareres store mareritt i lokal 4.divisjon.

Nå er en ny ung lovende spiller fra de blå på Nordøyene på gang. Tiden vil vise om vi får en ny Joakim Austnes i tangotrøye.

-Det var en stor overgang fra HaNo og hit. Alt går mye fortere og nivået er høyere. Jeg fikk kjenne på det fysiske gjennom å trene med A-laget til HaNo. Her trives jeg veldig godt i ei fin spillergruppe, og jeg føler jeg utvikler meg mye mer enn tidligere. Her er spillerne på min alder og størrelse, og det betyr mye for å få utviklinga, sier Klokk.

Månedens spiller i mai for AaFK sitt G16-lag ser tegn på at Nasjonal serie nærmer seg.

-Vi håper å komme i gang snart, og jeg tror vi skal bite godt fra oss. Det blir veldig gøy å begynne å spille kamper og reise rundt. Det er det vi trener for, avslutter Noah Lausund Klokk.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: