Månedens spiller med klar margin!

Nikolai Hopland har vunnet supporternes hjerter.

Annonse:

Foto: NTB 

- Det er veldig gøy å bli kåret til månedenes spiller. Det har ikke sunket helt inn,

— Nikolai Hopland
Våre tilhengere har stemt fram 16-åringen som månedens spiller for mai. Unggutten har imponert i AaFKs midtforsvar og har startet samtlige av de fire kampene Aalesund har spilt i OBOS-ligaen hittil i år.

- Det er veldig gøy å bli kåret til månedens spiller. Det har ikke sunket helt inn, sier Nikolai, som snakker med aafk.no mens han befinner seg på toget fra Lillestrøm til Gardermoen. Nikolai har nemlig vært på landslagssamling med G17-landslaget sammen med lagkamerat Christian Mork Breivik.


- Samlinga har vært veldig fin. Jeg har blitt kjent med mye folk og tar med meg ny lærdom hjem. Vi har gjennomført lange, harde og fine økter her nede, og det toppet seg med internkamp søndag, forteller Nikolai.

AaFK-spilleren dannet stopperduo med Viking-talentet Kristoffer Paulsen og spilte samtlige 90 minutter. Landslagstrener Luis Pimenta ga ålesunderen gode skussmål etter samlinga.

- Både han og temaet var fornøyde. Jeg fikk tilbakemelding om at jeg var solid defensivt, rolig med ball og god offensivt, sier Nikolai.

Det har vært et spesielt halvår for gutten fra Volsdalen. Han fikk være med å trene med A-laget i sesongoppkjøringen, fikk spilletid i internkampene, og gjorde sakene sine bra. Da første treningskamp for året stod for døra, var unggutten i elleveren. Siden den gang har han fortsatt å ta steg og ikke sett seg tilbake.

- Jeg håper å få spille så mye som mulig, men regner med at det blir enda mer kamp om plassene nå som David Fällman er på plass. Jeg skal uansett kjempe for å beholde plassen på laget, sier Nikolai, som har fått veldig mye oppmerksomhet etter den solide starten som A-lagsspiller hos Sunnmøres stolthet.

- Ja, det har jeg. Det er mange, også folk jeg ikke kjenner, som har skrevet mye fint til meg. Det har vært veldig positivt. I tillegg har det blitt en del intervjuer. Det er uvant, men det går veldig fint, sier han.

Lørdag klokka 20.00 venter serieleder Fredrikstad for månedenes AaFK-spiller. Rødbuksene har tatt OBOS-ligaen med storm etter opprykket fra PostNord-ligaen og har full pott med 12 av 12 mulige poeng.

- For min del handler det å komme meg hjem så fort som mulig og begynne forberedelsene til kampen mot Fredrikstad. Det blir en tøff kamp, men vi kan håpe på tre poeng om vi spiller vårt spill, sier 16-åringen, som leverer som en rutinert mann både på gressteppet og i intervjusituasjoner!

Annonse fra Eliteserien: