Mané neste for Nenass

Senegals stjernegalleri er neste hinder på veien for Nenass og Kapp Verde i Afrikamesterskapet.

Annonse:

Foto: NTB og Jon Forberg

Vi har en representant i Afrika-mesterskapet i Nenass. Og det gleder sportssjefen at han nå er i Kamerun og spiller med flagget til Kapp Verde på brystet.

- Vi ønsker spillere på landslag uansett hvilket landslag det er snakk om, for det viser at vi har gode spillerne på laget vårt. I tillegg er det god profilering av både spillere og klubben, sier Bjørn Erik Melland. 

- Jeg syns det er utrolig artig at Nenass får representere landet sitt. Det vet jeg betyr enormt mye for han, og det gjør meg glad om hjertet at han får spille for landet sitt i et mesterskap, legger han til.

Nenass debuterte for øvrig for landslaget i i fjor høst da de slo Liberia 2-1 i VM-kvalifiseringen.

- Stor underdog

Nå venter litt av en utfordring i Senegal, Afrikas beste fotballnasjon om man legger FIFA-rankingen til grunn, hvor de er nummer 20.

Senegal består stort av spillere som til daglig har sitt levebrød i de fem store ligaene i Europa. Med stjerner som Sadio Mané, Kalidou Koulibaly, Édouard Mendy og Idrissa Gueye er de regnet som en av favorittene til å gå hele veien. Årets mesterskap er det 33. i rekken, men Senegal har aldri blitt mestre. Egypt har flest med syv, så følger Kamerun med fem og Ghana med fire. 

Kapp Verde, som knapt har en halv million innbyggere, er med i sitt tredje Afrika-mesterskap, og i 2013 kom de til kvartfinalen hvor de tapte 0-2 for Ghana. 

Det er nesten naturstridig at den lille øynasjonen skal kunne spise kirsebær med de store.  

- De er en stor underdog så det blir en tøff oppgave, men i en enkeltstående kamp er alt mulig, sier sportssjefen.

Gruppespillet

Kapp Verde var før mesterskapet ranket som 73 i verden. Ut fra FIFA-rankingen tydet det på at gruppespillet kunne bli jevnt. Vertene Kamerun (50) og Burkina Faso (60) og Etiopia (137) utgjorde motstanderne i gruppe A.

De gjorde jobben mot Etiopia i første kamp og vant 1-0, deretter ble det 0-1 tap for Burkina Faso, før det ble 1-1 i siste kamp mot Kamerun. I den kampen fikk Nenass 12 minutter. I de to første var han uaktuell på grunn av sykdom. 

 Kamerun ble gruppevinner med syv poeng, mens Burkina Faso ble nummer to med fire poeng og 3-3 i målforskjell og Kapp Verde ble nummer tre med fire poeng og 2-2. Det gjorde at det gikk videre som en av de beste treerne. 

- Jeg har hatt dialog med han underveis. De startet opp 2. juledag med forberedelser og har vært på treningsleir og spilt kamper. De har vært uheldig med sykdom i troppen, og sleit veldig i den andre kampen, men så har det gått seg til. Kapp Verde har hatt et kjempeløft i internasjonal fotball og de var bare ett mål unna å kvalifisere seg til VM, sier Melland. 

Tirsdag får vi svart om de tar en stor skalp og løfter seg opp på et enda høyere nivå. Kampen mot Senegal har avspark kl. 17:00 og den kan du se på Viasport1.

Slik blir 1/16-finalene:

Burkina Faso-Gabon

Nigeria-Tunisia

Senegal-Kapp Verde

Kamerun-Komorene

Guinea-Gambia

Mali-Ekvatorial Guinea

Elfenbenkysten-Egypt

Marokko-Malawi

Skulle Nenas & Co slå ut Senegal, så venter vinneren av Mali-Ekvatorial Guinea i kvartfinalen. 

 

Annonse fra Eliteserien: