Mamadou Diaw har signert

Den spennende angrepsspilleren får proffkontrakt med Aalesund.

Annonse:

Foto: Marius Simensen

Over en lang periode har Aalesunds Fotballklubb fulgt opp det senegalesiske stortalentet Mamadou Diaw. Angriperen har i flere måneder bodd (vært elev) ved Ålesund Folkehøgskole mens han har trent med klubben. Slik har han blitt godt kjent med norsk kultur og levesett, og samtidig lært klubben og byen å kjenne. Nå har han skrevet under på en proffkontrakt med AaFK.

- Mamadou signerte for en tid tilbake en avtale som i første omgang strekker seg til sommeren 2021. Det har tatt lang tid å få papirene i orden, men nå er endelig Mamadou spilleklar for AaFK, forteller Bjørn Erik Melland, sportslig leder i Aalesunds Fotballklubb.

Bjørn Erik beskriver Mamadou som en spennende offensiv spiller med et voldsomt rykk og gode ferdigheter én mot én. I tillegg er han en veldig fin type som allerede er godt integrert i vår kultur. Han snakker god engelsk og er selvgående på alle måter.

- Mamadou kom til Ålesund rett før pandemien slo til. Han skulle trene med oss i et par-tre uker med en intensjon om å signere en avtale. Situasjonen i samfunnet gjorde at det ble lite trening, og det var heller ikke mulig å reise tilbake til Senegal da grensene stengte. Mamadou har bodd på Ålesund Folkehøgskole og har benyttet tida godt til å tilpasse seg ny kultur og evnen til å være selvstendig, sier Bjørn Erik videre.

Klubbens sportslige leder fullroser samarbeidet og betydningen de ansatte ved Ålesund Folkehøgskole har hatt på Mamadou denne våren og sommeren.

- Vi skal nå sørge for at Mamadou utvikler seg videre på fotballbana. Vi har tro på at han kan bli en attraksjon for oss i årene framover, sier Bjørn Erik.

Vi i Aalesunds Fotballklubb gratulerer Mamadou med proffkontrakt!

Annonse fra Eliteserien: