Målrikt i historisk kamp

AaFK Fortuna spilte lørdag den aller første kampen med nytt navn, ny logo og ny drakt.

På motsatt banehalvdel i Sparebanken Møre Arena sto Molde. 150 tilskuere hadde tatt turen, og skulle få oppleve litt av en målrik affære.

Allerede etter fire minutter tok romsdalingene ledelsen. Scoringen kom etter en i utgangspunktet ufarlig situasjon, der ballen endret retning i Solveig Engås, og ble en målgivende pasning. Molde-spiller Nora Håheim kom plutselig alene med keeper Marthe Bjørhovde, og chippet ballen over henne og i mål.

Etter sju minutter sørget AaFK Fortuna for balanse i regnskapet. Agata Drozdzik slo en corner inn på første stolpe. Ballen landet i beina på Mette Osvold Muri, som fra seks-sju meter satte ballen i mål via Moldes keeper.

Måltavla gikk tidlig varm, for i det niende minutt kom kampens tredje mål. AaFK Fortuna ga gjestene rom, og Nora Håheim var sikkerheten selv alene med keeper. 1-2 til MFK!

Tro ikke at scoringene lot vente på seg etter den forrykende starten, for etter 16 minutter kom 2-2. Igjen var det kapteinen, Mette Osvold Muri, som fant nettmaskene. Hun ekspedert en flott slått corner fra Nora M. Ferstad rett i buret.

Guro H. Røn (tv), Benedicte Lund Berge og Helle O. Rindal debutere og leverte en flott debut. Foto: Ann Kristin Lyngset Otterlei

2-2 holdt seg til pause, før det ti minutter etter hvilen var sunnmøringenes tur til å ta ledelsen. Keeper Benedicte L. Berge, som kom inn til andre omgang, satte spillet raskt i gang til Cecilie Otterlei, som sendte ballen videre ut til Stine Osvold Muri. Backen fant deretter en feilvendt Solveig Engås, som dro av et par motstandere før hun fant Anna Kristin Brenne. Med et presist innlegg svingte hun kula på bakerste stolpe, der Ingrid Vatne ventet, takket for pasningen og satte inn 3-2.

Seks minutter før slutt utlignet Ida Hasselgård for Molde.

- En del plusser og ein del minuser er fasiten etter årets første kamp. Det er vel verken overraskendr eller veldig bekymringsfullt tidlig i oppkjøringen. Det er først og fremst gledelig at vi igjen viser vårt enorme offensive potensiale, så får vi mer enn nok tid på å bedre den defensive strukturen i laget utover vinteren, sa trener Magne Elde etter kampen.

Innbyttere:

46min. Marthe ut og Benedicte L. Berge inn.
46min. Agata ut og Oda S. Tennfjord inn.
60min. Stine ut og Helle O. Rindal inn.
60min. Ingrid ut og Guro H. Røn inn.
75min. Solveig ut og Daniela Gudnadottir inn.

Neste treningskamp spilles mot Volda i Sparebanken Møre Arena 15. februar.