Målrikt da Aalesund slo Hødd

Publikum fikk oppleve seks nettkjenninger på Color Line Stadion fredag.

AaFKs Simen Bolkan Nordli har vært frisk i begge treningskampene før Hødd-matchen. Også mot laget fra Søre Sunnmøre viste han gode takter - og det helt fra start. Under tre minutter var spilt da han banket ballen i nota til 1-0!

Den tidligere HamKam-spilleren var påskrudd etter scoringen også, og truet Hødd-forsvaret til stadighet. Fire minutter etter scoringen var han igjen på farten med et godt plassert skudd, men Hødds keeper Ole Monrad Alme var med på notene.

AaFK dominerte kampen innledningsvis, og doblet ledelsen etter ti minutter. Et fint innlegg fra venstre traff Holmbert Fridjonssons panne. Islendingen styrte ballen i lengste hjørne til 2-0.

Like etter kunne det blitt 3-0. Jørgen Hatlehol fosset fram på høyrekanten og slo et fint vektet innlegg inn i feltet. Torbjørn Agdestein var frampå med hodet, men ballen gikk like over mål.

Aalesund viste til stadighet at det er divisjonsforskjell mellom lagene, og sjansene kom med jevne mellomrom. 18 minutter ut i kampen kom Torbjørn Agdestein igjen til avslutning med hodet. Alme i Hødd-buret kontrollerte ballen utenfor.

Like før halvtimen kom 3-0. Simen Bolkan Nordli slo en fin corner inn i feltet, og på bakerste stolpe var Daniel Leo Gretarsson på rett plass til rett tid. Islendingen dunket inn 3-0.

AaFK-dominansen avtok noe inn mot pause, og Hødd kom seg litt høyere i banen. Likevel fant Aalesund igjen nettmaskene. Torbjørn Agdestein straffet Hødd for svakt forsvarsspill og vant ballen. Lagkameratene kom etter, og Holmbert Fridjonsson posisjonerte seg godt. Islendingen fikk til slutt ballen og trillet den kontrollert inn bak Ole Monrad Alme.

Stillingen til pause var 4-0.

Til andre omgang gjorde AaFK fire bytter. Inn kom blant andre 16 år gamle Ulrik Valderhaug Syversen.

Starten av andre omgang var roligere enn satrten av den første. Sondre Brunstad Fet hadde en grei avslutning tidlig, men Alme hadde kontroll.

Aalesund gjorde enda flere bytter da det var passert 62 minutter. Den unge kvartetten Adrian Olsvik, Vetle Fiskerstrand, Kristoffer Ødven og Brage Naustdal (prøvespiller fra Florø) kom inn.

Det var få sjanser i denne omgangen. Markus Seehusen Karlsbakk, utlånt fra AaFK til Hødd, fikk en brukbar mulighet midtveis ut i omgangen. Et kjapt frispark ble spilt ut til Markus, som fra kanten av 16-meteren dro til. Ballen gikk over mål.

Bare tre minutter senere reduserte Hødd. Regien var det Bendik Rise, som har vært på prøvespill i AaFK, som sto for. Med en lekker lobb spilte han gjennom en lagkamerat, som smalt ballen inn i feltet. Melvin Frihzell var raskt frampå og dunket inn reduseringen.

På samme tid måtte Ulrik Valderhaug Syversen av. AaFK avsluttet dermed kampen med ti mot elleve.

Sju minutter senere reduserte Hødd igjen. Blåtrøyene spilte seg fint fram, og nevnte Bendik Rise avsluttet angrepet ved et skudd som så ut til å gå via fibrene på strømpa til en lagkamerat.

Kampen endte 4-2.