- Må jakte de små detaljene

Sten Grytebust (32) er klar på hva som må til for at AaFK skal fortsette å plukke poeng utover sommeren.

Annonse:

Foto: NTB

AaFK har hatt en flott start på sesongen med 5. plass og 15 poeng så langt. Og det ble syv poeng på de tre siste kampene før det ble ferie og landslagspause. 

- Når man har et slikt momentium, så er kanskje det beste at vi ikke tar ferie. Så den kom litt ubeleilig, men samtidig har vi hatt noen skavanker, så slikt sett var det nok greit med noen dager fri, sier Grytebust. 

- Nå er det en ny del av sesongen som starter. Motstandere leser kanskje hverandre enda mer og det betyr at vi må være enda skarpere og jakte de små detaljene som gjør at de jevne kampene bikker i vårt favør.  Det er det vi har vært gode til i år, legger han til.

- En kamp vi gleder oss

Første mulighet til poeng kommer søndag når Vålerenga er motstander på Color Line. Avspark er kl. 20:00.

Billetter får du her

- Uansett hvor en vrir og vender på ting, så er Vålerenga en storklubb. De er blant de største klubbene i Norge og av dei med størst interesse rundt og har kule supportere, så jeg håper en del av dem kommer. Vålerenga er en av kampene man gleder seg ekstra til, sier 32-åringen.

Vålerenga har ikke levert resultater på et nivå som deres supportere forventer. Så langt er de nummer 11 med ti poeng, bare tre poeng over Jerv som ligger på direkte nedrykk. 

- Jeg tror ikke det ikke har så mye å si, og jeg tror de er gira på å slå tilbake etter at de tapte 0-4 hjemme mot Rosenborg. Da kommer det ofte en reaksjon, og vi skal være klar for det. Vi skal bygge videre på det vi gjør og må heve oss ytterligere, for vi må aldri bli mett. Vi må som sagt alltid jakte detaljene for å bli enda bedre.

- Stolt

Mens mange av lagkameratene hadde ferie, var Grytebust en del av landslaget som spilte fire kamper i Nations League. Og Norge imponerte stort i kampene mot Serbia, Slovenia og Sverige. 

- Det er et fint avbrekk fra hverdagen å komme seg litt bort. Og så var det utrolig godt å få tre seire og en uavgjort på de fire kampene. Nå har jeg vært en del av den gruppa i veldig lang tid, men det er klart det er gøy å oppleve på nært hold at landslaget har tatt flere steg siste årene og det ser veldig spennende under Ståle Solbakken. 

Det ble også seier både hjemme (3-2) og borte (2-1) mot Sverige. Og nå topper Norge gruppa før de to siste kampene i september. 

- Det betyr litt ekstra. Spesielt før den andre kampen mot Sverige ble det mer intenst og en del meldinger, så er bare artig, sier AaFK-keeperen. 

- Det er kult å være med, for det viser at jeg gjør mine ting bra. Det er tiende året jeg er med på landslaget og jeg er stolt over at jeg klarer å holde nivået og kunne bidra med den spennende gjengen som kommer frem nå. Klarer man å opprettholde det steinharde arbeidet, være nøye med detaljene og holde sulten oppe, så ser jeg lyst på fremtiden til landslaget, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: