- Må gå offensivt til verks

Bodø/Glimt har scoret hele 13 mål på de to siste kampene, men det skremmer ikke Kristoffer Barmen.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

AaFK-Bodø/Glimt, lørdag 30. juli kl. 16:00, Color Line Stadion. Kampen vises på Eurosport Norge og TV2 Play.

De har scoret flest i Eliteserien med 35 mål. Lørdag slo de Jerv 5-0 før de onsdag feide nordirske Linfield av banen i Champions Leauge-kvaliforseringen med 8-0.

I morgen står de på motsatt banehalvdel  på Color Line med avspark kl. 16:00. Og det er en optimistisk midtbanegeneral som er klar for oppgaven som venter på eget gress. 

- Det vil smake veldig godt å slå de, for Glimt har vært gode over flere år. Vi må gå offensivt til verks, for det verste som kan skje er at vi taper kampen. Det er viktig at vi ikke legger oss ned for å dø, men at vi faktisk forsøker. Og selv om vi får oss en på trynet, så må vi senke skulderne og være offensive i hodet, sier Kristoffer Barmen.

- Det er flere som har tapt mot Bodø/Glimt de siste årene, men vi må være veldig positivt innstilt til at vi skal få et godt resultat, for jeg gidder ikke sitte i garderoben etter kampen og tenke at vi ikke var i nærheten eller gjorde et godt forsøk. Det er det verste. Heldigvis har vi ikke spilt så mange slike kamper i år, legger han til.

- Lyst å vinne

Nå er ikke den regjerende seriemester uslåelig. De har tapt tre av syv bortekamper i år mot Viking, Molde og Odd. 

- Det er klart at det er alltid kult å møte de beste lagene. I og med vi tapte der oppe for ikke altfor lenge siden, så hadde det vært kult å revansjere seg og tatt en liten skalp for AaFK. Det hadde vært sjukt deilig, sier Sten Grytebust.

- Vi har veldig lyst å vinne. De er ikke uslåelig, for det er ikke Barcelona vi møter, sier Barmen.

AaFK møtte Bodø/Glimt på Aspmyra 26. juli i Eliteserien og tapte 0-2 etter at det sto 0-0 til et kvarter gjensto. 

- Det blir artig å møte dem selv om det ikke er så lenge siden vi møtte de sist. Det ble et tøft oppgjør i Bodø der ting kunne bikket vår vei om vi hadde hatt litt mer flyt. Det er et godt fotballag og et vanskelig lag å møte, sier Barmen.

- Vi var med i kampen, og kunne fått med noe, men samtidig vinner Bodø/Glimt en veldig fortjent seier. Men det er klart vi hadde våre sjanser hvor vi kunne scoret mål og kunne gjort det veldig vanskelig for dem. Nå skal vi spille på hjemmebane, og forhåpentligvis kan vi lage mer trøbbel for dem ved hjelp av publikum, så jeg håper det kommer mye folk lørdag. Så jeg håper at vi får en fin ramme, sier Grytebust. 

- Har ambisjoner

Selv har AaFK spilt flere gode kamper den siste tiden.

- Det har en del å si at vi ikke har tapt så mange fotballkamper i det siste. Vi har spilt en del uavgjort og jeg må innrømme at det er kjedelig, for vi går på banen for å vinne hver eneste kamp. Vi tok ett poeng hjemme mot Rosenborg og ett borte mot Sandefjord, og det er to resultater som på papiret er ok, så sitter vi i garderoben og er skuffet etterpå. Vi er på god vei siden vi spiller to uavgjort på rad som nyopprykket lag og vi er ikke helt fornøyde. Vi har ambisjoner og det er en innstilling jeg liker, sier Barmen.

- Skal jeg være ærlig, så får man som man fortjener. Vi tok ett poeng borte Sandefjord, og selv om vi møtte en stor klubb som Rosenborg hjemme, så har vi ambisjoner om å ta tre poeng. Om vi ser de siste kampene, så har det vært for få seire siden vi slo Jerv på hjemmebane. Ett poeng er bra fordi vi ikke taper, men det gir ikke for mye, så tre poeng er det vi trenger. Det er en god anledning å starte med det lørdag. Det er veldig viktig at vi alle har troa, for jeg er veldig trygg på at vi kan straffe Bodø/Glimt på Color Line, sier Grytebust.

Liker lørdagskamp

Eliteserien er nå halvveis i sesongen og AaFK er nummer syv med 21 poeng etter 15 kamper. 

- Vi vet at det kommer et skille utover i sesongen. I eliteserien bruker de være en grense på ca 40 poeng på de lagene litt nede på tabellen til de i toppen som er fra 48 og oppover. Vi har 21 poeng på 15 kamper og lander vi på 42, så er det helt ok. Men skal vi ha noe ambisjoner om å ha noe å gjøre i toppen, så må vi ta mer poeng enn vi har tatt så langt, sier Barmen.

Grytebust har stor sans for at det er tid for årets første lørdagskamp på Color Line.

- Det er kult med tidlig lørdagskamp med avspark klokka fire. Og så møter vi den regjerende seriemesteren og flaggskipet i norsk fotball de siste årene som har gjort det veldig bra i Europa. Tatt det til side, så er dette en kamp vi skal gå på bana for å vinne, for muligheten ligger der og vi skal gjøre alt vi kan for å gripe den for å ta tre poeng.

Kjøp billetter her: https://bestilling.aafk.no/

Annonse fra Eliteserien: