- Må bygge videre fra LSK-kampen

Vi har tatt en prat med vår hovedtrener og vår nye assistenttrener i forkant av Vålerenga-kampen.

Annonse:

Foto: NTB

Vi lader opp til kamp på Intility Arena, og gleder oss til ny kamp etter landslagspausen. Siden møtet med LSK har vi fått inn Sindre Eid som ny erstatter for Marius Bøe, og Eid har allerede kommet seg godt i gang på feltet.

-Det var litt merkelig på torsdag på den første økten å gi inn og ha den rollen, men så fikk jeg en veldig god økt dagen etter, der det hadde fått sunket litt den endringen som ble. Da ble det mer naturlig og nå kjenner jeg at vi er klar til kamp, forteller Sindre Eid.

Sindre Eid var blant annet assistenttrener for Hødd det året de vant cupfinalen.

- Jeg må være meg selv, og har jo fått ganske mye erfaring opp gjennom årene i fotballen. Så har jeg forhåpentligvis en del å stille opp med når det gjelder faget, så er det min jobb å gå inn i trenerteamet og jobbe så godt jeg kan med de for å gjøre laget og Christian så sterke som overhodet mulig, fortsetter Eid.

Christian Johnsen var glad det ble ordnet en løsning raskt for rollen og ser frem til samarbeidet med sin nye assistenttrener. 

- Det er klart det har vært litt utfordrende tid nå når vi fikk vite om dette med Marius, men det er heldigvis avklart og nå har vi satt en strek over det. Nå er vi bare fokusert på å se fremover og Sindre har kommet inn med masse energi og han er jo virkelig en dyktig fotballmann. Sindre blir nok litt mer spillernes mann nå fremover, og vil følge opp de i stor grad. Være en samtalepartner. Marius var kanskje enda mer hand-on på feltet, men Sindre vil vi nok bruke enda mer inn mot enkeltspillere, forteller Johnsen. 

Den nylig fylte assistentrollen etterlater seg også et hull i Akademi-leder rollen, men Eid er sikker på at det er i gode hender nå:

- Nå blir det Torgeir Olsen som vil fungere som Akademi-leder i denne perioden jeg er med A-laget, så der er vi absolutt i gode hender. Vi er på slutten av sesongen og Akademiet står godt i en periode uten meg. Det er en fantastisk gjeng i Akademiet nå som er veldig selvgående, men utrolig dyktige trenere og fysioterapauter. Så er det jo også bare en tynn vegg mellom oss, så det er ikke slik at jeg forsvinner så veldig langt unna, avslutter han med et smil.

Etter noen virkelig skuffende kampen fikk vi et etterlengtet poeng mot LSK, i en kamp vi spillemessig løftet oss flere hakk. 

- Vi hadde en god prestasjon mot Lillestrøm, og vi må bygge videre fra den. Det vil nok bli noen endringer fra det laget, blant annet med Hammer som nå har fire gule kort. Vi drar nok med oss litt av det vi gjorde der i forhold til å være mer kompakte som lag. Kortere avstander der vi klare å stå høyt, samtidig som vi veksler ned lavt i forsvarsspillet. Så vet vi at Vålerenga har noen områder der vi kan utfordre dem ekstra gjennom eget spill, forteller Johnsen. 

Skadesituasjon i troppen oppsummerer han slik:

Ødemarksbakken er ute med en liten skade, og Hammer er på fire gule nå. Hopland har vært syk en stund nå men han er også tilbake i troppen. Det er gledelig å se at Moctar nå er tilbake også. Han har trent godt alternativ de ukene her, noe han trengte, så jeg tror faktisk han kan ha kommet litt styrket ut av dette, sier Johnsen.

Kampstart 19.15 på Intility Arena!

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: