Ranheim – Aalesund
EXTRA Arena onsdag klokka 18.00
NM, 3. runde
Kampen ser du på direktesport.no

Etter at avansementet ble sikret i Brattvågen 31. juli, ble det klart at Ranheim venter i 3. runde. Nå er kampen her, og våre gutter håper å ta med seg den gode formen fra serien når blåtrøyene venter på EXTRA Arena.

- En voksen motstander

Jonatan Arvidsen-Osvik og Sven Giske fulgte trekningen av 3. runde for aafk.no i en TangoPod Live-sending, og duoen ringte like godt til sjefen sjøl på direkten.

Lars Arne hadde nok sett for seg både hjemmekamp og en lettere motstander, men var klar på at Ranheim skal være mulige å slå på bortebane.

- En voksen motstander, lød det fra LAN.

Kort tid etter at trekningen ble gjennomført kom nettopp Ranheim til Color Line Stadion på besøk. Kampen ble tøff, og lagene delte poengene etter at det sto 1-1 etter 90 minutter pluss tillegg.

Varierer

Ranheim kommer fra 1-0-seier hjemme mot nabo Stjørdals-Blink. Kampen kunne like gjerne endt med poengdeling, for hjemmelagets scoring kom etter et selvmål av Robin Bjørnholm helt på tampen.

Kun tre dager tidligere tapte Ranheim 5-4 borte mot Sandnes Ulf, og i runden før der igjen banket de Ull/Kisa 5-1 hjemme. Tar vi med borteseier 1-2 i Sogndal og 0-4-tap for HamKam i de to foregående, får vi et godt bilde av Ranheims sesong. Laget varierer veldig i resultatene! De kan gå fra det svake til det sterke på kort tid, og deretter tilbake til det svake. Det gjør også at de ligger litt bak de aller beste. Fasit etter 19. runder er 7. plass med 26 poeng.

Har funnet formen

AaFK er virkelig i slaget, godt hjulpet av enorm uttelling offensivt. 19 scoringer på de fire siste og 15 kamper uten tap i serie og cup har vært med på å bygge en sterk vinnerkultur hos tangotrøyene. Laget er med for fullt i kampen om opprykk, og puster tetduoen HamKam og Jerv i nakken. Kan laget ta med seg den gode formen inn i cupen, så skal Lars Arne Nilens gutter være kapable til å slå Ranheim.

Ranheim har vært bra på hjemmebane, men er ikke uslåelige. I serien har de fem seire, to uavgjorte og tre tap. Tapene har kommet mot HamKam (0-4), Jerv (3-4) og Sogndal (0-4). I disse tre kampene, mot lag høyt oppe på tabellen, har de altså sluppet inn hele 12 mål! De har også imponerende seiere hjemme. Nevnte 5-1 mot Ull/Kisa var overbevisende. Også Raufoss (4-2) og Sandnes Ulf (4-0) har fått kjenne kvaliteten i Ranheim-laget.

Fra 1-1-oppgjøret på Color Line Stadion tidligere i år. Foto: Srdan Mudrinic

Cupen

Nå er det derimot cup det skal handle om. AaFK skal skal ut i sin tredje strake bortekamp. Træff var motstander i 1. runde, og der hadde Aalesund full kontroll. Moldenserne ble slått 0-4 i en kamp Erlend Segberg, Isak Dybvik Määttä, Jonas Grønner og Sigurd Haugen fant nettmaskene. Det ble langt tøffere i 2. runde, da Brattvåg var verter. Gultrøyene med tilhold i PostNord-ligaen tok ledelsen 1-0 etter sju minutter. AaFK kjempet seg derimot inn igjen i kampen og vant 2-3.

Ranheim har møtt trøndersk motstand i begge sine NM-kamper, og i første runde var det like før de ble sendt hodestups ut av turneringen. Laget ble holdt til straffesparkkonkurranse av Byåsen, som på et tidspunkt ledet 2-1 på Byåsen Arena. Etter 120 minutter med fotball var stillingen 3-3, og det hele ble altså avgjort på straffer.

I den neste runden ble det mer komfortabelt for Ranheim, som slo Levanger 0-2 på bortebane og avanserte i turneringen.