Lånes ut til Raufoss

Markus Seehusen Karlsbakk skal spille i gult og svart denne sesongen.

Annonse:

Aalesunds Fotballklubb og Raufoss Fotball er enige om en utlånsavtale for midtbanespilleren. Avtalen er basert på kriteriene for nasjonal utlånsordning for unge profesjonelle fotballspillere, og strekker seg ut 2021-sesongen.

- Markus har kommet til en fase i karrieren hvor han trenger å spille mange kamper på høyest mulig nivå, helg etter helg. Når Raufoss kom på banen var det noe Markus syntes var veldig spennende. Raufoss er en flott klubb med flinke trenere som har bidratt i utvikling av mange spillere til Eliteserien de siste årene, som blant annet vår egen Parfait Bizoza og Moldes Emil Breivik. I tillegg har Raufoss en spillestil som ikke er ulik vår, noe som også er viktig for et verdifullt utlån, sier AaFKs sportslige leder Bjørn Erik Melland.

Han forteller at det å benytte en ekstern utviklingsarena for enkelte unge spennende spillere når det er riktig for utviklingsløpet, er en bevisst strategi og i henhold til klubbens sportsplan.

- Det er noe vi kommer til å benytte i større grad enn tidligere, kommenterer han.

Bjørn Erik forteller at klubben har veldig stor tro på Markus.

- Vi ville hatt bruk for ham i år også, men velger å innfri Markus sitt ønske som en investering i framtida, sier klubbens sportslige leder. - I tillegg skal man ikke undervurdere effekten av å flytte ut av byen og stå på egne bein en periode, det ligger mye modning i det også, legger han til.

Hovedtrener Lars Arne Nilsen sier til aafk.no at det blir viktig for Markus sin utvikling å få en rekke 90-minuttere denne sesongen, noe han tror og håper Markus får mulighet til hos Raufoss.

- Markus ville nok fått godt med spilletid hos oss også, men jeg tror dette er det beste for Markus og AaFK på dette tidspunktet i hans utvikling, sier LAN.

Klubben Markus nå lånes ut til, Raufoss, spiller i likhet med AaFK i OBOS-ligaen. Laget leverte en sterk fjorårssesong, og endte til slutt som nummer seks. Dermed fikk Christian Johnsens gutter spille kvalifiseringsspill om opprykk til Eliteserien. Der røk de mot Åsane i første kamp.

Markus gleder seg til å komme i gang i Raufoss.

- Jeg tror et utlån blir bra for både meg og AaFK. Jeg har kontrakt ut 2023, og AaFKs plan er at jeg skal tilbake hit. De har vist at de har troa på meg. Nå blir det viktigste å få mye spilletid, og det håper jeg å få i Raufoss, sier han.

Aksla-gutten forteller at han har snakket med tidligere lagkamerat Parfait Bizoza om Raufoss som klubb. Parfait var som kjent i Raufoss før han returnerte til Aalesund i forkant av 2020-sesongen. Parfait, som nå er proff i Russland, har beskrevet Raufoss som en god klubb for unggutter.

- Jeg ser fram til å komme til Raufoss, sier Markus.

Vi i Aalesunds Fotballklubb ønsker Markus lykke til på utlån.

 

Annonse fra Obos-ligaen: