Landslagspausen er over!

Før kampen: Stabæk - Aalesund.

Annonse:

Foto: NTB

Stabæk – Aalesund
Eliteserien, runde 21
Naddeud stadion søndag kl. 18.00
Kampen ser du på Eurosport Pluss og Dplay.

Landslagsfotballen er ferdig med å rulle, og dermed kan Eliteserie-kula endelig sparkes igjen. AaFK-spillerne tar turen til Naddeud denne serierunden.

Midt på tabellen

Søndagens motstander befinner seg på niendeplass på Eliteserie-tabellen. Status etter 20 kamper er 6-7-7 og en målforskjell på 25-32. Laget har scoret nøyaktig like mange mål som Aalesund, men antall baklengs er 25 færre.

Vi møter et lag som er ok på hjemmebane. De står med 4-3-3 og 11-10 på egen grunn hittil i år. To strakte trepoengere på hjemmebane har det blitt på Jan Jönssons gutter. Først ble Haugesund slått 2-1, deretter ble Start sendt hjem med 2-0 i sekken. I forkant av disse to kampene sto Stabæk uten seier på fire hjemmekamper. Forrige runde gikk derimot på bortebane. Stabæk gjestet Sarpsborg 08, hvor det endte med et knusende 4-0-tap.

Stabæk stilte slik:

Sandberg - Øveraas (Vogt 46.), Amankwah, Solheim, Jonssen - Skytte, Kostadinov, Bohinen (Vetlesen 46., (Isaksen 68.)) - Edvarsen, Maatsen (Kinoshita 56.), Kassi (Hansen 56.)

De blåkledde benyttet landslagspausen til å spille treningskamp. Tirsdag møtte de OBOS-ligaklubben Lillestrøm på Vigernesjordet utenfor LSK-hallen. Erik Botheim, som ikke spilte mot Sarpsborg 08 i forrige runde, ble kampens eneste målscorer.

Overganger

I treningskampen spilte også Gustav Valsvik og Marcus Antonsson, som begge er nykommere. Valsvik har ankommet på lån fra Rosenborg, mens Antonsson er hentet på lån fra Malmö. I tillegg har Sammy Skytte, som spilte mot Sarpsborg 08, blitt hentet fra Bodø/Glimt.

Mens Valsvik, Antonsson og Skytte har kommet inn portene på Nadderud, har Andreas Hanche-Olsen dratt til belgiske Gent. I tillegg har Hugo Vetlesen forlatt Stabæk for å bli Bodø/Glimt-spiller. Jesper Isaksen har dratt på utlån til Jerv.

Aalesund har også vært aktive på overgangsfronten dette vinduet. Sigurd Tafjord er hentet fra Spjelkavik ut sesongen. Ben Karamoko har kommet på lån fra Haugesund og Kasper Jørgensen på lån fra Lyngby. I tillegg har Mamadou Diaw signert proffkontrakt som foreløpig strekker seg ut sommeren 2021.

Kontrakten med Jordon Mutch er terminert, mens Holmbert Fridjonsson har reist til Brescia og Daniel Leo Gretarsson til Blackpool. Håvard Mork Breivik er lånt ut til Hødd.

Statistikk

Vi presenterte nettopp en sak på aafk.no, "Stall og tall". Der så vi på den oppdaterte AaFK-stallen og statistikk for sesongen så langt. Statistikk er også tilgjengelig for Stabæk, og vi kan gjerne sammenligne litt:

Målforskjell:

Stabæk: 25-32
Aalesund: 25-57

Avslutninger:

Stabæk: 139
Aalesund: 158

Avslutninger på mål:

Stabæk: 66
Aalesund: 69

Målprosent:

Stabæk: 38 prosent
Aalesund: 36 prosent

Antall straffespark:

Stabæk: 4
Aalesund: 6

Uttelling på straffespark:

Stabæk: 3 av 4
Aalesund: 5 av 6

Gule kort:

Stabæk: 28
Aalesund: 47

Røde kort:

Stabæk: 0
Aalesund: 2

Toppscorer:

Stabæk: Kornelius Normann Hansen (4)
Aalesund: Niklas Castro (3), Sigurd Haugen (3)

* Holmbert Fridjonsson (11) - Solgt til Brescia

Målgivende:

Stabæk: Oliver Edvardsen (3)
Aalesund: Niklas Castro (6)

Best på NTB-børsen:

Stabæk: Mats Solheim (5.05)
Aalesund: Simen Bolkan Nordli (4.83)

Runden

 

Annonse fra Eliteserien: