Kun seier er godt nok

Vi står foran den viktigste kampen i AaFKs over 100 år lange historie.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Siden opprykket ble sikret borte mot Tromsdalen på Alfheim stadion i november har vi sett fram til avspark i Eliteserien 2020. Da terminlista ble lagt fram, avslørte den et møte med cupfinalist Haugesund i den aller første runden. Comebacket i Eliteserien, etter to sesonger i OBOS-ligaen, skulle komme i Sunnmøres storstue - hjemme på Color Line Stadion.

Utbruddet startet i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i desember 2019. I løpet av årets første måneder har viruset spredd seg til Europa. Utbruddet har fått store konsekvenser for oss i Norge også, for hele samfunnet vårt, inkludert oss i Aalesunds Fotballklubb.

Seriestarten er utsatt, alle fellestreninger avlyst. Som en av flere klubber ser vi oss dessverre nødt til å permittere ansatte. Vi er i en økonomisk krevende situasjon. Vi har ikke noe annet valg. Det er blyungt. Det er forferdelig.

Veiledet av norske helsemyndigheter gjennomfører en hel nasjon en storstilt dugnad for å redusere spredningen av viruset. Vi skal få bukt med Covid-19, men denne kampen varer mer enn 90 minutter pluss tilleggstid og ekstraomganger. Hvor lenge vet vi ikke. Dager, uker, kanskje måneder. Kun seier er godt nok, og i AaFK er vi seiersvante.


Vi tar med oss den gode formen fra 2019-sesongen, legger ned en solid dose innsats og bruker vinnerviljen vår til å dra i land seieren. Motstanderen kjenner vi ikke like godt som dem vi møter i seriespillet, men det skal ikke hindre oss. Ukjente motstandere har vi banket før.

Lars, støtteapparatet og spillerne har lagt ned en formidabel innsats på treningsfeltet hver eneste dag i oppkjøringen. I administrasjonen har man forberedt seg til en ny sesong på mange områder. Våre frivillige, supportere og samarbeidspartnere har bidratt inn mot seriestarten og stått klare til det skulle brake løs. Så kom altså dette viruset.

Seriestarten kommer, sesongen skal sparkes i gang. Flere tusen mennesker skal få oppleve Aalesunds Fotballklubb tilbake i Eliteserien, men det eneste vi ikke vet er når dette vil skje. Vi trenger nettopp deg på laget, og det mer enn noen gang. Sammen er vi sterke, sammen er vi AaFK.

Vi oppfordrer alle med hjerte for AaFK til å kjøpe sesongkort til 2020-sesongen og samtidig bli medlem i klubben. Vi er evig takknemlige til dere som har gjor det allerede, og håper at enda flere gjør det samme.

Ta vare på hverandre i den tøffe tida vi er inne i. Følg rådene fra norske helsemyndigheter og bidra til at vi vinner kampen mot coronaviruset. Så møtes vi igjen til fotballfest på Color Line Stadion når tida er inne.

Sportslig hilsen fra alle oss i AaFK.

Annonse fra Eliteserien: