- Kommer til å gjøre vondt

Lars Arne Nilsen er klar på at det kommer til å bli svært tøffe tak på Briskeby i søndag kveld.

Annonse:

HamKam overrasket i fjor da de tok serietittelen i OBOS-ligaen under Kjetil Rekdals ledelse. Han tok så turen nordover til Trondheim foran årets sesong, og i stedet ble ansvaret i den etterlengta returen til Eliteserien lagt i hendene til danske Jakob Michelsen. Han har tidligere trent klubber som Sønderjyske, Hammarby og OB.

I deres første møte med Eliteserien siden 2008, har laget startet sesongen med 1-2-1 på de fire første kampene. De fire poengene har de tatt på eget gress etter 2-2 mot Lillestrøm og 3-0 mot Sandefjord. På bortebane tapte de 1-2 for Tromsø og de spilte 2-2 mot Kristiansund.

- De har en voldsom kraft og spiller direkte fotball med trøkk. De er vonde å møte. De har sin måte spille på, med lange baller hvor de ofrer mye rundt både første- og andreballen, sier trener Lars Arne Nilsen.

- Det er knalltøft å reise ned der for å vinne, for det er en vanskelig bortebane, legger han til. 

Men nettopp det klarte AaFK i fjor. Da slo de HamKam 3-2 på Briskeby etter to scoringer fra Simen Bolkan Nordli og en fra Quint Jansen, som avgjorde kampen på overtid. 

- Vi tok de da og spilte uavgjort her hjemme, så jeg forventer en ny tøff og jevn batalje. Vi kan slå de igjen, men vi må være forberedt på at det kommer til å bli vondt om vi skal klare det. Om vi tror vi kan spille de ut, så går det fort galt. Sandefjord prøvde på det og det gikk ikke. 

Kampen, som har avspark kl. 20:00 og vises på MAX, er den tredje bortekampen på rad for AaFK.

- Vi har ett poeng i snitt borte så langt i år, og det er over budsjettet. HamKam er nok favoritter om vi ser på oddsen, men vi har typer som kan avgjøre kampen i vår favør. Vi må matche de på det grunnleggende og så skal vi ha kvalitet nok i laget til å slå de, sier Nilsen. 

PS! HamKam er den klubben som har rykket ned fra øverste nivå flest ganger med åtte. 

Annonse fra Eliteserien: