Kolskogen er klar for tangotrøyene!

Ole Martin Kolskogen signerer for de neste tre årene i Aalesunds FK.

Annonse:

Foto: AaFK

Vi ønsker vår nye midtstopper hjertelig velkommen. 

Aalesund og Brann er enige om en overgang for 22 år gamle Ole Martin Kolskogen. Midtstopperen fra Os ble hentet til Brann fra Åsane før 2020-sesongen, og var i fjor lånt ut til Jerv. Til tross for sin unge alder har han notert seg for 114 seniorkamper. På norsk fotballs høyeste nivå har han 69 kamper totalt for Brann og Jerv.

- Det føles godt. Det har vært interesse en stund nå fra Aalesund, og det var deilig at det gikk i boks. Jeg søkte etter en ny klubb nå, hvor jeg kan få ro på meg til å ta det neste steget, og Aalesund virket som en utrolig fin klubb å gjøre det, forteller hovedpersonen selv.

Ole Martin kan også skilte med landskamper for Norge på U16-, U17- og U21-nivå. Debuten i toppfotballen fikk han som 17-åring for Åsane, da han spilte fra start i OBOS-ligaen i lokaloppgjøret mot Nest-Sotra i april 2018. Kolskogen signerer på en kontrakt ut 2025.
 
- Vi er veldig glad for å få Ole Martin Kolskogen til AaFK. Jeg kjenner han godt fra min tid i Brann. Det er en ung og spennende U21-landslagspiller med stort potensiale. På tross av sin unge alder har han allerede mange kamper på øverste nivå i Norge. Han har stor fart og er bra med ballen. En fin type og en seriøs gutt som vil passe godt inn i klubben, forteller Lars Arne Nilsen.
 
Den første smaken av Eliteserien fikk Ole Martin for Brann som 19-åring. I første serierunde 2020 startet han som midtstopper i en forsvarstrio borte mot Haugesund. Litt artige fakta i den forbindelse må nevnes. Både Alexander Ammitzbøll og Kristoffer Barmen, som Ole Martin blir lagkamerat med i Aalesund, spilte kampen. Kristoffer for Brann, Alexander for Haugesund.

- Med salget av Besim er vi sårbare på stopperplass, og vi er veldig fornøyd med å hente en såpass ung og etablert midtstopper som Ole Martin. Han er landslagsspiller, tilfører oss fart og har et stort potensial som vi ønsker å forløse, sier sportssjef Bjørn Erik Melland.

Annonse fra Obos-ligaen: