Knepent tap mot Haugesund

En jevn hjemmekamp mot FK Haugesund endte til slutt 1-2 til bortelaget.

Det var AAFK som startet best på Color Line, og kampens første skikkelige sjanse kom i det syvende minutt.

Haugesund-spiller Mads Sande rev seg løs på høyrekanten og slo et godt innlegg på Martin Samuelsen, som headet den rett på Sten Grytebust. Like etter kontret AaFK og Simen Bolkan Nordli kom helt alene med Haugesunds keeper, som reddet skuddet fra skrått hold. Nordli var svært aktiv i starten av kampen og var nær å sende Nenass gjennom etter ti minutter, men en Haugesund-fot fikk akkurat blokkert pasningen.

Etter 15 minutter fikk publikum på Color Line Stadion se noen lekre finter inne i feltet, før skuddet til Bolkan Nordli gikk like utenfor stolpen til Egil Selvik. To store sjanser på kort tid for gutten fra Elverum.

Ti minutter senere var Besim Šerbečić råsterk i boksen og headet ballen hardt i retning mål, men Selvik fikk bokset ballen unna til corner.

I minutt 36 kom AaFK til en stor dobbeltsjanse. Alexander Ammitzbøll fikk først skutt fra skrått hold, men Selvik reddet. Deretter plukket Bolkan Nordli opp ballen og slo et hardt innlegg inn mot Canadija som kastet frem en fot, men den var dessverre ikke lang nok.

To minutter senere var Haugesund nær ved å gå opp i ledelsen med et skudd utenfor 16-meteren, etter en periode hvor de nesten ikke rørte ballen. Grytebust viste alle hvorfor supporterene roper navnet hans hver kamp, og stoppet skuddet til Bilal Nije kontant med høyrefoten.

Etter pausen var Haugesund farlig frempå ved flere anledninger. Få minutter ut i andre omgang tvang Kevin Krygård frem en god redning av Grytebust på frispark. Ballen gikk gjennom muren men keeperen vår dyttet den mesterlig vekk fra mål.

Etter 54 minutter smalt det i tverrliggeren til AaFK, da Alioune Ndour fyrte av fra rundt 11 meter. Alexander Juel Andersen fikk en liten berøring, som var nok til å sende ballen opp i metallet.

Med en halvtime igjen på klokken kom Bolkan Nordli til enda en sjanse. Dario Canadija slo et fantastisk innlegg inn mot boksen, men headingen fikk dårlig kontakt og ballen endte utenfor.

AaFK skapte ikke like mange sjanser som i første omgang, men innbytter Kristoffer Ødemarksbakken kom etterhvert til et skudd fra skrått hold med 15 minutter igjen, som gikk like utenfor.

Etter 82 minutter kom den første scoringen i kampen, fra FK Haugesund og Alioune Ndour. Angrepsspilleren styrte et flatt innlegg fra kanten i det lengste hjørnet fra 10-12 meter.

Minuttet senere utlignet AaFK. Ødemarksbakken fant Barmen på nydelig vis i boksen, og bergenseren blåser ballen i nettaket fra kort avstand!

Bilal Njie scoret Haugesunds andre mål, og kampen endte til slutt 1-2 til bortelaget.

AaFK: Grytebust – Juel Andersen, Fällmann, Šerbečić - Rafn, Canadija, Barmen, Nenass (Haugen inn 68. min) , Golubović – Bolkan Nordli (Kallevåg inn 68. min), Ammitzbøll (Ødemarksbakken inn 53. min).

Publisert: 13.08.2022, oppdatert: 23.08.2022
Skrevet av: Henrik Mauren