- Klart vi støtter Pride

- Alle skal føle seg inkludert, sier AaFKs arrangementsansvarlig Kristin Herje Nørve.

Annonse:

26. august til 1. september blir det igjen arrangert Pride i Ålesund. Det er Ålesund Sentrumsforening og FRI Ålesund som står bak arrangementet, som i fjor fikk enorm oppslutning.

Onsdag 28. august skal AaFK spille hjemmekamp mot HamKam, og 1. september tar tangotrøyene imot Jerv. Til begge kampene vil klubben markere sin støtte gjennom å skifte ut cornerflaggene med regnbueflagg, og ved å stille med røde kort mot homohets.

- Fotballspillere har enorm påvirkningskraft. Våre gutter vil bruke den e til å markere sin støtte til Pride. Alle kan få være den de vil, og alle skal få lov til å være glad i den de vil, sier Kristin Herje Nørve.

I fjor var det oppmerksomhet rundt homofili blant fotballspillere gjennom forestillingen "Ingen er homo i 2. divisjon". Temaet er like aktuelt i år, og for mange er det vanskelig å komme ut av skapet - enten de er aktive fotballspillere eller ikke.

- Alle homofile, uavhengig om de er fotballspillere eller ikke, har sin prosess med å komme ut, den kan være kort eller lang, lett eller vanskelig. En av årsakene til at prosessen kan være lang og vanskelig er frykten for hva venner, familie og andre i omgivelsene vil si. Som toppspiller og topptrener i fotball må du i tillegg forholde deg til media og et større publikum, det er en tilleggsbelastning. Å komme ut er et personlig valg, og vi har respekt for de valgene den enkelte gjør, uansett om de vil være åpne eller ikke, skrev kommunikasjondirektør i NFF, Svein Graff og fagansvarlig for inkludering i NFF, Ragnhild Mizda, i en kronikk i fjor.

- Det er viktig at både vi i Aalesunds Fotballklubb og andre toppklubber i Norge markerer vår støtte, slår AaFKs arrangementsansvarlig fast. 

Annonse fra Eliteserien: