Klar for Stord

Torbjørn Agdestein (30) takker AaFK for at klubben ga han en mulighet til å bli selv om han ble langtidsskadet to ganger.

Annonse:

Agdestein, som kom til AaFK foran 2018-sesongen, har takket ja til et tilbud fra Stord, som spiller i Norsk Tipping-ligaen avd. 3.

- Det blir veldig fint å flytte hjem, for det blir på en måte en ny start for meg. Det blir veien videre etter toppfotballen, selv om jeg fortsatt skal spille fotball, sier Agdestein. 

- Primært skal jeg være fotballspiller i Stord, og så skal jeg ha oppgaver i klubben, som ikke er helt satt enda. Jeg skal bidra inn mot juniorlaget og akademiet deres, som driver med morgentrening og talentutvikling, som er det jeg har gjort i AaFK. Så blir det sikkert litt administrativt, og dersom hovedtreneren skulle trenge noe, så stiller jeg gjerne opp og bidrar, legger han til. 

- Har mye å bidra med

I juni 2020 var Agdestein uheldig og røk korsbåndet på trening. Dermed røk hele sesongen. Ett år senere var han tilbake. 

- 2019-sesongen ble det fineste sesongen min i AaFK, og så ble det ingen kamper i 2020 og bare tre kamper i 2021, sier Agdestein, som totalt fikk 53 kamper og scoret 25 mål.

Grunnen til at det ble så få kamper, var at han var maks uheldig nok en gang, for mot Start 30. mai i fjor røk korsbåndet i det andre kneet. Dermed ble det nye måneder med rehabilitering. 

Overgangen til Stord markerer at det dessverre er slutt på fotball på toppnivå. 

- Forhåpentligvis går det bedre å komme tilbake fra skaden denne gangen enn forrige. Det blir ikke toppfotball, men det er likevel et så bra nivå at jeg jeg må være god nok for å spille der. Jeg tror på ingen måte at det blir lett for meg. Jeg er blitt 30 år, men føler meg ung og har fortsatt mye å bidra med, så jeg gleder meg. Jeg har også mye erfaring som jeg håper jeg kan bruke inn mot de unge spillerne. 

- Utrolig takknemlig

Med to så alvorlige skader, så er det ikke uvanlig i idretten at partene blir enig om at arbeidsforholdet med klubben og spiller opphører. Slik ble det ikke mellom AaFK og Agdestein. Han blant annet hatt en rolle i akademiet siden oktober 2021 og den har han frem til 1. april i år. 

- Jeg tror det er ganske så vanlig i fotball, både i utlandet og Norge. Mange fotballspillere vet alt om hvordan ting er når man blir alvorlig skadet. Jeg er utrolig takknemlig hvordan klubben har behandlet meg og fann plass til meg slik at jeg kunne jobbe i akademiet. 

- Jeg sa veldig tidlig, etter både første og andre skaden, at jeg ønsket å bidra for klubben på en eller annen måte, om det var noe som passet bra for begge parter. Og det har gjort at jeg har vært med på trening når det har vært mulig og kunne brukt det medisinske apparatet når det har vært behov for det. Så jeg har kunne vært en del av gruppa hele tiden, og det betyr enormt mye for meg, for jeg vet at slike hadde det ikke vært så mange andre steder. Jeg har mye å takket AaFK for og skal jeg takke alle, må jeg kanskje begynne snart om jeg skal rekke å takke alle før jeg drar, legger Agdestein. 

- Du er kanskje et godt eksempel på at klubbene bør tenke annerledes når noen blir langtidsskadet?

- Helt klart. Men de er avhengig av at spillere ønsker det selv, og det var jeg veldig tydelig på at jeg ønsket. Jeg sa tidlig til trener Lars Arne Nilsen og sportslig leder Bjørn Erik Melland at dersom det var noe de ville bruke meg til, så var jeg klar. Om det så var på kampdag, marked, media eller i gruppa. Jeg tror mange klubber kunne dratt stor nytte av spillerne som vil bidra selv om de er skadet. 

- Stå med Aalesund-supporterne

Valget om å dra hjem til Stords satt langt inne.

- Det er alt annet enn enkelt å dra fra AaFK. Ingen andre klubber enn Stord hadde vært aktuelle nedover i divisjonssystemet. Det er femte året mitt i AaFK og jeg har blitt så godt tatt vare på av klubben mens jeg var skadet. Og så fikk jeg bli en del av akademiet og har fått en veldig god tone med alle på kontoret og trener Lars Arne Nilsen, selv om jeg nesten ikke har spilt under han. Så dette er uten tvil den klubben det har vært vanskeligst å forlate av klubbene jeg har vært i, sier 30-åringen.  

Nå er Brann i OBOS-ligaen, så Agdestein får ikke ta turen innover til Bergen for å se Brann-AaFK i år, men kanskje neste år er begge i Eliteserien igjen. 

- Selv om Brann var min klubb da jeg var liten, så kommer jeg ikke til å stå med Brann-supporterne. Dersom jeg kan dra på kamp, så blir jeg å stå med Aalesund-supporterne.

Flott signering

Agdestein har gjort seg så bemerket i klubben at han kommer til å bli savnet.

- Vi hentet Torbjørn til AaFK i 2018, og han var en viktig spiller for oss med mange målpoeng både i 2018 og 2019. De to siste årene har han derimot vært svært uheldig med skader som har krevd lang rehabiliteringstid. Som person har Torbjørn vært en berikelse for AaFK i alle disse årene, han er tvers igjennom en fantastisk fin og ressurssterk person som vi vil savne i miljøet, sier Bjørn Erik Melland. 

- Vi vil gratulere Stord med en flott signering. De får en god fotballspiller, og en flott trenertype som helt sikkert vil være med på å forme fremtidige fotballspillere i regionen, legger han til.

wTexc0L-8cE.jpg
FEIRER: Slike herlige øyeblikk har Torbjørn Agdestein gitt supporterne flere av. Her feirer han sammen med Hólmbert Fridjónsson (til venstre) og Jernade Meade. Foto: NTB

 

Annonse fra Obos-ligaen: