KBK tok seieren på Color Line Stadion

Velfortjent ledelse for AaFK i første omgang, men det endte med tap mot Kristiansund.

Årets fjerde hjemmekamp er over.

Tangotrøyene ledet fortjent 1-0 til pause på Color Line Stadion, men Kristiansund snudde etterhvert til seier ut i andre omgang. Stormen og Aalesund Support stilte sterkt med bluss og stemning før avspark.

AaFK 1-0 (3’): Det tok bare 3 minutter før AaFK gikk opp i ledelsen mot Kristiansund! Claudio Braga lekte fint med ballen nede på venstresiden, før han spilte den innover mot Håkon Hammer. Hammer sendte den videre gjennom leddet til Erik Frøysa like ved cornerflagget, som vendte opp og la et strøkent innlegg inn på pannebrasken til Moctar. Spissen vår fortsatte som han gjorde mot RBK og headet den fint nede i det høyre hjørnet.

Etter scoringen senket tempoet seg, og ingen av lagene skapte noe særlig de neste 15 minuttene. Kristiansund holdt ball innledningsvis, uten å komme til noen sjanser.

15 minutter etter scoringen stoppet Sten Grytebust en stor gjennombruddssjanse for Kristiansund. Han leste muligheten i bakrommet, kom seg ut fra streken og klarerte den fint ut.

Etter 23 minutt fikk Kristiansund sin første store sjanse for kampen. Oskar Sivertsen la inn et godt innlegg til Kristiansunds nye nummer 9, Hilmir Mikaelsson. Uforsvart skal han bare prikke den inn med hodet fra femmeteren, men han feilberegnet innlegget helt og AaFK slapp med skrekken.

AaFK fortsatte å angripe mot Kristiansund. Noen gode skuddmuligheter for Moctar Diop, Håkon Hammer og Claudio Braga, men de var for svak til å virkelig teste Michael Lansing i mål.

I det 33. minutt kolliderte Moctar Diop og Kristiansund kaptein Dan Peter Ulvestad kraftig med hverandre. Ulvestad tok den verste støyten, men heldigvis kom begge seg på beina.

Et langt innkast fra vår islandske nykommer David Svær Johannsson noen minutter senere ble til en stor sjanse for AaFK. Moctar rev seg forbi flere Kristiansund spillere i feltet, men headingen hans ble reddet av Lansing via tverrligger, og ut til corner.

KBK var frustrerte på tampen av første omgang. De gikk hardt i duellene og ga bort tre kjappe frispark. Den ene endte i gult kort for Sebastian Jarl etter en stygg takling på Kristoffer Nessø.

Pause: Moctar Diop ble forskjellen i første omgang, og AaFK gikk fortjent til pause med ledelsen.

Kristiansund 1-1 (46’): Kristiansund utlignet umiddelbart ut i andre omgang. Oscar Sivertsen fikk ballen nede på venstre siden av Isak Aalberg. Innlegget hans ble heldig headet bakover i feltet av AaFKs Simen Vatne Haram og dalte over Nikolai Hopland, hvor Hilmir Mikaelsson stod og brassesparket den elegant inn. 1-1.

Kristiansund 1-2 (72’): Kristiansund snudde kampen på Color Line Stadion. Det var en god pasning av Wilfred Igor innledningsvis ut på kanten. Inne i feltet fikk Brynjolfyr Willumsson ballen, og vendte fint opp. Ballen datt ut til Oscar Sivertsen på venstresiden som curlet ballen ned i det høyre hjørnet. 1-2.

10 minutter senere fikk AaFK en stor mulighet. Sander Kilen førte ballen fint inn i midten, og sendte Atanga alene ut på høyresiden. Atanga la et hardt innlegg langs bakken mot mål, og Ramsland stupte inn i feltet, men kom ikke helt frem. Nærme for AaFK.

I det 85. minutt får AaFK frispark høyt oppe på venstresiden til KBK med Kristoffer Nessø. Han tar det kort til Sander Kilen på sekstenmeteren som prøver å curle den høyt oppi motsatt kryss. Veldig nærme for Kilen.

To minutter senere ble Isaac Atanga stygt taklet av Ruben Alte like utenfor sekstenmeteren. På frisparket dundret Kristoffer Nessø ballen over muren, men til hans fortvilelse i tverrliggeren. AaFK med store muligheter for utligning.

Kristiansund 1-3 (90’). Brynjolfyr Willumsson satt spikeren i kista for Kristiansund og sendte KBK opp i en 1-3 ledelse i det 90 minuttet. Ruben Alte med ballen på venstresiden drev innover og la et godt innlegg til Brynjolfyr Willumsson som lurte seg inn på bakerste stolpe bak Nikolai Hopland. Han headet den ned i venstre hjørnet til en utspilt Sten Grytebust. 1-3

Aalesunds FK – Kristiansund BK 1-3 (1-0)