Kaptein Hopland ledet Norge til seier

AaFK-talentet kunne juble for seier mot Belgia.

Nikolai Hopland er med det norske G17-landslaget på samling og turnering i Sverige i disse dager. I den første kampen i firenasjonersturneringen ble det seier på straffer mot Danmark. Da spilte Nikolai hele kampen.

Det gjorde han også tirsdag kveld, da G17-gutta møtte Belgia. Nikolai var attpåtil kaptein, og ledet Norge til seier - også denne gang etter straffer.

Kaptein Nikolai Hopland og resten av U17 før avspark mot Belgia. Foto: Mats Hjertum / NFF

Belgia ledet 1-0 til pause etter scoring av Standard Liege-spilleren Leandre Kuavita. Niklas Ødegård, som til daglig spiller i Molde, utlignet like etter hvilen. Seks minutter før slutt tok Belgia på nytt ledelsen, denne gang ved nok en Standard Liege-spiller; Mouad El Fais. Erik Hovden Flataker fra Sogndal utlignet bare to minutter senere.

I straffesparkkonkurransen var Norge skarpest, og kunne dermed juble for seier i turneringen. Nikolai scoret på sin straffe.

- En fantastisk fotballkamp

Etter kampen var det en meget fornøyd landslagstrener Luis Pimenta som tok seg en prat med fotball.no.

- Det var en fantastisk fotballkamp mellom to gode lag, oppsummerer Pimenta.

- Spillerne har gjennomført en veldig bra samling både på feltet og i kampene. Vi er i gang med en prosess som skal ta oss til EM i 2023 og det er godt å starte med en turneringsseier.