- Kan slå alle lag

Sigurd Haugen vet bedre enn det fleste hvor vondt det kan være å møte Bodø/Glimt, men han er ikke tvil om at AaFK kan reise hjem med tre poeng i bagasjen i morgen.

Annonse:

Foto Jon Forberg

La oss et lite øyeblikk skru tiden tilbake til året 2020. Ingen med hjerte i AaFK vil i grunnen rippe opp i sårene i en sesong som var trist fra A til B. 

Men la oss dvele et lite øyeblikk med den likevel før møtet med Glimt på Aspmyra. For to år siden ble det 1-6-tap hjemme og 0-7-tap borte for Bodø/Glimt. 

I bortekampen spilte Nenass, Simen Bolkan Nordli og Sigurd Haugen. Sistnevnte var den eneste som også startet i hjemmekampen. 

- Det var en brutal og vond opplevelse, for å få seks og syv i sekken i de to kampene var ikke noe særlig gøy, sier Haugen.

Rette typene

I motgang lærer man som regel mye. Og nettopp det er noe som har gjort AaFK bedre rustet i comebacket i Eliteserien i 2022. 

- Jeg føler vi har hentet de rette typene, og når vi stiller det beste laget går vi ut på banen og tenker vi kan slå hvem som helst. Vi har kvittet oss med frykten om at vi slipper inn mange mål som vi gjorde i 2020 og i fjor. Da lakk vi som en sil. Vi har hatt fokus i hele vinter på det defensive og det har vi fått betalt for. Det er på plass et helt annet defensivt fundament på plass og det har gagnet oss som lag. 

- Vi vil så absolutt vise oss fra en bedre side. Styrkeforholdet i år kontra i 2020 er slik at det vil bli en mye jevnere kamp. Vi skal være tente og motiverte slik at vi gjør alt for at det skal skje, legger spissen til.

Forrige gang de to lagene var i samme divisjon, var i 2016, og da ble det 1-0-seier i Bodø etter at Oddbjørn Lie scoret kampens eneste mål. 

Respekt

Han tror også at måten AaFK spiller nå, ikke er noe Glimt er så glade i.

- De liker ikke å møte en fembackslinje, og så får vi se om det er slik vi stiller opp. Hvorfor skal ikke vi kunne dra opp dit og overraske litt, og ta med oss tre deilige poeng hjem til Ålesund. 

- Vi er vanskelig å slå og et vondt lag å møte og det gir selvtillit. Det føler vi på motstanderne, at de har respekt for oss. Det merker vi nok i Bodø også, selv om de kommer til å spille sitt spill. Men vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre livet surt. 

Dessuten har AaFK slått Odd og Sarpsborg 08 borte i år. Odd hadde vi aldri slått før og det er kun en gang tidligere at vi har slått Sarpsborg 08. 

- Det er klart at det gir selvtillit og det kan vi bygge videre på. For vi syns jo selv at vi er et godt lag. Vi føler vi kan slå alle lag. Vi var et lite hakk under Viking, Lillestrøm og kanskje Molde, men vi føler at dersom vi hadde hatt litt bedre dager, så kunne vi slått de også. Det mener jeg. 

Bruke fart og kraft

Kanskje vil det åpne seg opp en del rom for Haugen, som har seks seriemål på samvittigheten så langt. Bare to bak toppscorer i Eliteserien, Veton Berisha.

- Det er ikke noen hemmelighet at jeg liker det rettvendte spillet og ha rom å løpe i slik jeg får bruke fart og kraft. Og det er noe jeg håper at jeg kan utnytte mye mer i fremtida, for jeg har ikke scoret så mange mål på kontringer. Og jeg har brent noen sjanser også, så den delen av spillet kan jeg utnytte mye mer, sier 24-åringen. 

Annonse fra Eliteserien: