- Kan ha mistet flyten

Kristoffer Ødemarksbakken er spent på hvordan årets første tap vil slå ut for kveldens cupmotstander Lillestrøm.

Annonse:

Foto: NTB

Lillestrøm-AaFK, 3. NM-runde kl. 18:00. Kampen kan du se på nrk.no.

Ødemarksbakken er en av tre AaFK-spillere som tidligere har spilt for Lillestrøm. Han var i klubben i 2018-2021bortsett fra i 2020 da han var utlånt til Ull/Kisa. 

- Etter å ha slitt i bunnen av tabellen i ti år, så har Lillestrøm klart å snu det til gode resultater. De har vært veldig imponerende i år, sier angrepsspilleren om serielederen.

Flyt

Han har gode minner fra tiden i Lillestrøm og da spesielt Kanarifansen. 

- Det var veldig fint, for fansen deres er av de fremste i norsk fotball. De lagde bra liv i den perioden jeg var der, selv om det ikke gikk så bra sportslig. Og nå er det enda mer entusiasme der. Jeg merker at folk bryr mer. 

Men selv bryr han seg ikke om at engasjement er bedre på Åråsen. For nå handle det om å slå Lillestrøm i kveld, som tapte for første gang i år borte mot Strømsgodset søndag (0-3).

- Nå tapte de forrige match, og det kan være nok til å få de ut av flyten. Så vi må bare bygge videre på det og påvirke det best mulig. 

SCORET: Torbjørn Kallevåg jubler for scoringen mot Vålerenga. Kanskje scorer han igjen i kveld. Foto: NTB
SCORET: Torbjørn Kallevåg jubler for scoringen mot Vålerenga. Kanskje scorer han igjen i kveld. Foto: NTB

En annen som har spilt i samme klubb er Torbjørn Kallevåg, som var i LSK i 2020.

- Det blir kjekt å spille mot Lillestrøm siden jeg har spilt der før. De var gode på dødball sist og vi må stoppe det nå. Vi var så så absolutt på høyde med dem i banespillet, sier Kallevåg og tenker på 0-2-tapet tidligere i sesong. En kamp hvor AaFK hadde flere skudd på mål enn vertene (5-4). 

- Det var helt greit sist, men vi manglet det lille ekstra. Vi skal spille tightere nå og ikke slippe de til inne i boksen vår, legger han til.  

Liker utfordringer

Selv om AaFK aldri har vunnet i serie og cup på Åråsen, og LSK har seks strake seire i serien, så har han god tro på avansement til 4. runde. 

- Det er vi mer enn gode nok til. De er litt for kjepphøye på hjemmebane, så jeg er mer enn klar for å stoppe den rekka, sier Ødemarksbakken. 

Akkurat det frister lagkameraten også. 

- Jeg har et fint forhold til Kanarifansen, men det hadde vært deilig å få det til å bli stille der ved kampslutt. Sist bommet jeg på en sjanse, men denne gangen får jeg sette den, sier Kallevåg.

- Og det er fint med slike utfordringer som Lillestrøm er nå med en flott bane og god ramme rundt en slik kamp, legger han til.

Spillerne legger ikke skjul på at cupen er viktig for dem.  

- Den betyr veldig mye. Jeg håper å spille finale en gang, så hvorfor ikke ta den i år. Og skal vi vinne, så må vi slå de beste lagene og da må vi slå lag som Lillestrøm, sier Ødemarksbakken.

- Vi kom til finalen med Haugesund og jeg har veldig lyst å oppleve det igjen, sier Kallevåg.

En tredje AaFK-spiller, Simen Rafn, spilte for Lillestrøm i 2017 til 2020, og tok cupgull med LSK i 2017. Hva han tenker om kampen i kveld, kan du se i et videointervju på AaFKs Facebook-side. 

Annonse fra Eliteserien: