Kan bli beste sesongen på åtte år

AaFK jakter sin beste tabellplassering på åtte år i årets siste kamp.

Annonse:

Foto: NTB

Kampen mot Tromsø har helt klart betydning for alle de som bryr seg om sportslige resultater. For vi kan klatre en plass og avslutte året på 8. plass.

Med seier over Tromsø, kan ikke Sarpsborg 08 ta mer enn ett poeng på Lerkendal, om det skal skje.

Med uavgjort, må Sarpsborg 08 tape og Haugesund ikke ta mer enn ett poeng mot Sandefjord borte. 

- Både vi og Tromsø har gjort det bra i år, og vi har mulighet til å havne på øvre halvdel, og det er en motivasjon i seg selv. Om vi vinner, så tror jeg det går bra, for jeg tror Rosenborg slår Sarpsborg 08, sier trener Lars Arne Nilsen.

- Det ville vært veldig gøy om vi klarer øvre halvdel i vår første sesong tilbake i Eliteserien, legger han til.

Resultatene i de siste sesongene

Det er en stund siden sist. Hele åtte år, og slik at det gått siden vi ble nummer syv i 2014. 

2020: 16. plass

2017: 15. plass

2016: 9. plass

2015: 10. plass

Slik tabellen er nå, blir vi nummer åtte, ni eller ti. Økonomisk sett betyr det lite, men seieren mot Lillestrøm var av stor økonomisk betydning, for det skiller om lag 600.000,- mellom det å bli nummer ti og elleve.

 - Den seieren sikret at det ble minimum 10. plass og det veldig viktig for oss med tanke på økonomi.

Nå venter altså Tromsø, et lag som ligger fire poeng foran oss på 7. plass. 

- Vi gleder oss til kampen mot Tromsø. Vi fikk en bra avslutning på hjemmebane med et flott arrangement og en god kamp, og nå har vi lyst å gjøre en god prestasjon på bortebane i årets siste kamp. 

- Vi slo de i treningskampen og burde ha slått de hjemme her i serien da ble 2-2. Det blir en annen kamp der oppe, for de er gode på hjemmebane. Jeg ser at de er store favoritter på oddsen, men det er ikke dermed sagt at de slår oss, legger Nilsen til. 

Kun to lag har tatt flere poeng

Avslutningen på sesongen har vært veldig bra poengmessig. Kun to lag har tatt flere poeng på de siste seks kampene. Det er Molde med 18 og Bodø/Glimt med 15. Deretter følger Rosenborg og AaFK 13 poeng, Odd og Tromsø med elleve. 

- Det er utrolig viktig å avslutte skikkelig med tanke på neste sesong. Vi hadde en periode i sommer hvor vi hadde god motstand, litt skader og trøbbel uten at vi skal bruke det som unnskyldning, men nå har vi hatt spillerne tilbake og har avsluttet på en veldig bra måte. Det at vi er topp tre-fire de siste seks kampene, er veldig kjekt. Det viser at vi har en god tropp og at det har blitt gjort en god jobb, sier AaFK-treneren.

- Siste kampen er alltid viktig, at en får en god avslutning, for det er lenge til man kan revansjere det. Vi vil ha en bra opplevelse. Vi vil avslutte skikkelig. 

Annonse fra Eliteserien: