Kampen mot rasisme er ikke over

Vi i Aalesunds Fotballklubb logger av våre sosiale medier til og med 3. mai.

Annonse:

Premier League, Det engelske fotballforbundet (FA), den engelske spillerorganisasjonen PFA og kvinnenes toppdivisjon i England har sammen gått ut og oppfordret til en boikott av Facebook, Twitter og Instagram fra 30. april til 3. mai, og vi i AaFK er selvfølgelig med.

Dette er en felles protest for å vise at fotballen står samlet i en viktig kamp. Mange ytrer seg på en hatefull måte i sosiale medier, og nå er det på høy tid å si ifra at dette ikke er akseptabelt. 

At vi logger av er en klar beskjed til både dem som ytrer seg rasistisk i sosiale medier og til selskapene som har ansvar for de ulike sosiale medier-kanalene. Vi vil i samme periode stenge ned Speakers Corner. 

Vi etterlyser handling. Hat må ryddes bort, slettes og modereres i langt større grad enn det som er tilfelle i dag. i tillegg ønsker vi at mennesker som diskriminerer andre skal stenges ute fra kanalene. 

Vi oppfordrer også myndighetene til å skjerpe lovverk og straffeforfølge mange av de utsagnene som rammer vanlige mennesker og fotballen. Trusler og hat mot spillere, deres familier, supportere og andre aktører innen fotballen skal det være nulltoleranse for.

Vi i Aalesunds Fotballklubb logger mellom fredag 30. april klokka 15.00 og mandag 3. mai klokka 23.59. Vi oppfordrer våre samarbeidspartnere, frivillige og supportere til å gjøre det samme.

Annonse fra Eliteserien: