Jubler for sin første eliteseriescoring

Nikolai Søyset Hopland (18) scoret for første gang i Eliteserien og sørget for at AaFK slo Lillestrøm 2-1 i årets siste hjemmekamp.

18-åringen har tidligere scoret ett mål i cupen mot Ranheim, men i kveld kom det første i Eliteserien for AaFK. På stillingen 1-1 hamret han ballen i mål og sørget for at det ble 2-1-seier på Color Line.

De tre poengene gjorde at AaFK klatret opp på 9. plass på tabellen. Og seieren sikret at det blir minst 10. plass i årets sesong.

Den første scoring kom fra Nenass, og det var hans tredje scoring for klubben. Det er mulig at dette var hans siste hjemmekamp etter fem år i klubben og for en måte å avslutte på.

Dessuten var det Simen Bolkan Nordlis siste kamp. Og han hadde målgivende på scoringen til Nenass og slo frisparket som førte til seiersmålet til Hopland.

Klassescoring

Allerede etter kun to og et halvt minutt kom den første store sjansen til AaFK. John Kitolano tok et frispark ute ved sidelinja og slo en nydelig ball inn i feltet hvor Nikolai Hopland raga høyest. Han headet ballen like over tverrliggeren.

Bare ett minutt senere kom Lillestrøm opp på høyresiden og Thomas Lehne Olsen slo inn til Akor Adams, som headet ballen rett på Sten Grytebust. Like etter skjøt Adams fra 18 meter uten at det ble farlig, for AaFK.-keeperen reddet lett.

SCORING: Nenass jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Etter ti minutter fikk vi årets angrep på Color Line. Og for ei scoring. For et angrep. Ballen gikk fra mann til mann i stort tempo før Bolkan Norli serverte Nenass ballen på 17 meter. Han plasserte ballen på utsøkt vis helt inne ved stolpen. Vakre kan det knapt gjøres. Pur klasse.

Utligning

Etter 23 minutter sto det 1-1. Lillestrøm fikk slå inn fra høyre og Adams gikk opp ved første stolpe og headet ballen i mål fra seks meter.

Ett minutt senere la Bolkan Nordli til Kitolano, som skjøt over og til side for mål fra skrå vinkel.

Kampen var nesten en halv time gammel da de to var på farten igjen. Og nok en gang slo Bolkan Nordli til Kitolano, som tok med seg ballen mot mål og fra 23 meter prøvde han å legge ballen i det nærmeste hjørnet. Skuddet tvang LSK-keeperen ut i full strekk og han fikk slått ballen til corner.

Bare tre minutter senere stormet AaFK i angrep. Nenass serverte til slutt ballen til Simen Rafn som alene med keeper dessverre satte ballen rett på keeperen fra litt skrå vinkel.

Nær scoring

Med litt over to minutter igjen av første omgang fant Kitolano Bolkan Nordli. Han dro med seg ballen innover i banen og skjøt fra 17 meter, men ballen føk over tverrliggeren.

På overtid sto plutselig David Fällman på hjørnet av femmeteren og fyrte av. Han prøvde å sette ballen i mål ved den nærmeste stolpen, men keeper var våken og fikk hindret scoring.

Fem minutter ut i andre omgang slo Bolkan Nordli en corner og Erlend Segberg fluktet ballen videre fra første stolpe, men ingen AaFK-spillerne var på rett plass da ballen trillet på tvers av målet.

Rafn stormet fremover høyresiden og slo ballen inn etter elleve minutter av andre omgang. Ballen endret retning og keeper fikk kastet seg ned og slått ballen ut i feltet. Der sto Bolkan Nordli som ikke fikk skikkelig treff på straffemerket og keeper kunne puste lettet ut da han plukket ned ballen.

Ny scoring

Etter 64 minutter slo Kitolano inn til Hopland som headet ballen rett på keeper fra ti meter.

SCORER: Nikolai Hopland setter inn 2-1-scoringen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Fem minutter senere tok det av på Color Line. AaFK fikk frispark ute på kanten og Bolkan Nordli svingte ballen inn i feltet og LSK fikk avklart, men ballen havnet i beina til Hopland som hamret ballen i mål fra syv meter. Dermed var AaFK tilbake i ledelsen.

Åtte minutter før slutt fyrer Ebiye Moses av, men forsøk blir blokkert. Ett minutt senere er det Fällman som skyter, men ballen går ut via ern motspiller.

På overtid fikk Thomas Lehne Olsen muligheten, men han fikk heldigvis dårlig treff og Grytebust hadde en enkel jobb med å redde.

AaFK: Grytebust - Golubovic, Fällman, Hopland - Rafn, Nenass (Barmen i 13 min.), Segberg, Rafn - Kallevåg (Koomson i 21 min.), Kristensen (Moses i 21 min.), Bolkan Nordli (Ødemarksbakken i 13 min.).