Jonas Sunde til Brattvåg

Klubben og Jonas Storlykken Sunde har kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet for denne gang.

Annonse:

Foto: AaFK

Jonas Storlykken Sunde har fått mulighet til å bli assistenttrener i Brattvåg, og skal jobbe i tospann med Thomas Pedersen. Han blir en del av Brattvågs trenerteam fra og med i dag. AaFK er strålende fornøyd med den utviklingen Sunde har hatt fra AaFK-Akademiet til A-laget, og ønsker han lykke til i Brattvåg der han nå vil få bryne seg på enda større ansvarsområder.

- Jeg går inn i en assistenttrener rolle med betydelig ansvar for treningsplanlegg, kampplanlegging, arbeid på feltet, administrative saker, spillerlogistikk og lignende. Helhetsbildet gjør at dette er et riktig steg i min trenervei. Jeg får hente inspirasjon fra et annet miljø som gjør at jeg utvikler meg som trener. Så får tida vise om jeg kommer tilbake til AaFK, og da som en enda bedre fotballtrener, sier Jonas.

I Brattvåg skal han jobbe tett med Thomas Pedersen, som han har jobbet med både på AaFK G15, i Brattvåg og Herd tidligere.

- Dette blir vår første mulighet til å jobbe sammen rundt et A-lag i et tilnærmet toppfotballmiljø. Brattvåg har blitt godt utviklet av René Skovdahl, som nylig ga seg, og nå har vi muligheten til å sørge for videreutvikling. På sikt ønsker vi å kjempe i toppen av PostNord-ligaen. Det krever veldig mye hardt arbeid, men er realistisk, sier Jonas.

Han ser tilbake på tida i Aalesunds Fotballklubb som veldig lærerik.

- Jeg har trivdes utrolig godt i AaFK. Jeg kom til klubben etter to år med seniorfotball, og fikk rolla som assistenttrener under Per Gidlund på G16-laget. Sammen med Per hadde jeg to veldig fine år. Deretter fikk jeg hovedansvaret for G15-laget, og ble raskt flyttet opp på A-laget, der min primære rolle omhandlet analyse. Det har vært veldig spennende og givende, og jeg har høstet erfaring fra mange ulike situasjoner, positive som negative.

Jonas omtaler tida i AaFK som helt fantastisk, og viser til at han har fått jobbet med et bredt spekter av oppgaver. Både talentutvikling, analyse og omfattende arbeid med akademiklassifiseringen har vært blant oppgavene.

Når han nå går over til Brattvåg benytter han anledningen til å ønske Kjetil Rekdal og Geir Frigård lykke til med prosjektet de står ovenfor.

- Spillergruppa har et stort potensial som Kjetil og Geir har alle forutsetninger for å foredle. Resultater er hovedprioritet det neste halvåret, og jeg føler meg sikker på at de oppnår det. Både klubben og A-laget kan komme veldig styrket ut av det neste halvåret. Klarer man å berge plassen i OBOS-ligaen, så er potensialet for å utvikle seg større enn på veldig lenge, sier Jonas, som avslutter med følgende ord:

- På gjensyn, AaFK!

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: