Johnsen om den første måneden

Christian Johnsen om den første måneden, Rosenborg og de nye spillerne.

Annonse:

Foto: NTB

1-1 mot Brattvåg og 3-3 møtt Hødd er fasit ett de to første treningskampene. Christian Johnsen kan fortelle om en gjeng spillere som virkelig har lagt ned en innsats på feltet så langt.

- Det har vært bra for oss å komme i gang, å få spilt på stor bane med 11 mot 11.  Vi har hatt mye sykdom, men vi har også fått trent veldig mye og gutta har stått veldig godt i det så lang. Men vi er helt klart litt i utakt både når det gjelder relasjoner og ikke minst det å bli kjent med måten å trene og spille på. Belastningen er jo også en stor faktor her. Men det har vært godt å komme i gang, få litt bilder og begynne å sette ting godt sammen, sier Christian Johnsen.

Doble treningsøkter og mange meter er lagt ned så langt, men resultatene har ikke imponert noen.

- Du vil alltid ha et godt resultat, men samtidig så er det andre ting som er viktigere akkurat nå, det er først å fremst å ha gode treningsuker. Vi gjør heller ikke veldig mye for å toppe spillerne inn mot kampene der vi er akkurat nå. Nå blir det et steg opp, mot en god og voksen motstander, så får vi se hva vi klarer å få til der.

Fire spillere har kommet inn så lang, og Johnsen er fornøyd med det han har sett så langt av nygutta.

- Det har vært bra. Jeg kan starte med David. Han er en solid gutt. Kommet inn i en treningshverdag som sikkert en et steg opp fra det han er vant til, og han har fått mange meter i beina nå. Han kommer til å absorbere det mer og mer etterhvert, og da også sprudle mer på banen. Men du ser at han er en som virkelig står på og besitter kvaliteter, sier Johnsen.

Når Kristoffer Nessø kom inn i troppen, ble han beskrevet som en som kan tilføre laget både rutine og "nordnorsk temperament" på banen. 

- Nessø sitt temperament kommer nok mer og mer frem når han blir ordentlig varm i trøya, men han har hatt to måneder nå uten klubb, så det har vært bra for oss å få Kristoffer i gang igjen. Kroppen hans har svart godt på treningen. Så han kommer helt sikkert til å ha en god progresjon nå fremover.

Metodi Maksimov, som går under kallenavnet Metka, har brukt den første tiden til å bli kjent med både byen, været og kuntgress.

- Metka har aldri spilt på kunstgress før, så det var en stor overgang for han. Så måtte han finne skotøy som passet litt bedre for dette underlaget, slik at han sto litt mer fast. Han er på stigende kurs han også, forteller Johnsen.

Sistemann inn enn så lenge ble Cláudio Braga, som fikk sine første minutter mot Hødd.

- Braga er en litt leken spiller, og det tror jeg er bra for gruppa vår også. Vi trenger sånne typer, og det tror jeg supporterne liker også. Han har litt av den roen i seg, samtidig som han kommer inn med masse energi. Det såg vi allerede mot Hødd. Så handler det for han også om å bygge opp en enda større fitness frem mot seriestart. 

Johnsen forteller at det fortsatt er flere som vil komme inn.

- Vi jobber på den fronten, så det kommer til å skje mer. Det er noen hull som vi ønsker å fylle når det kommer til tropp, typer, kvalitet og roller. Så det jobber vi med, avslutter han.

Annonse fra Obos-ligaen: