Jevnt mellom fylkesnaboene

Valmir Berisha tegnet seg på scoringslisten da hjemmelaget spilte uavgjort mot Kristiansund.

Før kampen ga hovedtrener Lars Bohinen uttrykk for at flere av spillerne begynte å merke kjøret. I tillegg måtte Daniel Gretarsson, Mikkel Kirkeskov, Andreas Lie, Aron Thrandarson og Bjørn Helge Riise stå over på grunn av skader. Trenerduoen Bohinen og Loberto hadde valgt ut følgende mannskap til oppgjøret mot eliteserielaget fra Nordmøre:

Tarjei Omenås, Kaj Ramsteijn, Oddbjørn Lie, Robert Sandnes, Adam Ørn Arnarson, Erikson Spinola Lima, Fredrik Carlsen, Jørgen Hatlehol, Sondre Fet, Holmbert Fridjonsson og Vebjørn Hoff.

AaFK-laget fikk innledningsvis vist sitt hjemmepublikum at presspillet har vært i fokus under de nye trenerne. Nysigneringen Erikson Spinola Lima var flere ganger tett oppi motstanderne. Den nye midtbanemannen kom godt fra det i AaFK-debuten. Hjemmelaget bestemte det meste i starten av kampen, men slet med å komme til de store sjansene. Nærmest var nok duoen Sondre Fet og Holmbert Fridjonsson etter ti spilte minutter. Fet tok med seg ballen mot bortelagets sekstenmeter, men avleveringen til en umarkert Fridjonsson ble for svak. Etter mye klabb og babb fikk KBK klarert.

Fire minutter senere var Aliou Coly på farten. KBK-spilleren ble spilt gjennom på høyresiden, men avslutningen forsvant mot cornerflagget. Etter 19 minutter var hjemmelaget frempå. En frisk Jørgen Hatlehol fosset frem på kanten. Innlegget mot vår islandske spiss, Holmbert Fridjonsson, var bra, men Fridjonsson fikk bare luggen på ballen.

Etter en halv omgang som tilskuer fikk målvakt Tarjei Omenås vist seg fram. KBK-spiss Torgil Gjertsen kom til en god heading, men Omenås var skarp i redningen. Kristiansund tok mer og mer over, og nevnte Gjertsen satte AaFK-forsvaret på prøve 32 minutter. Gjertsen tråklet seg gjennom de oransjes trebackslinje, men avslutningen var svak. KBK fortsatte å komme framover. Seks minutter før pause måtte Omenås igjen vise seg fra sin beste side. Daouda Bamba fikk godt treff, men 190 centimeter lange Tarjei Omenås fistet ballen over mål. 0-0 holdt seg til pause.

I hvilen byttet KBK ut Joakim Bjerkås. Andreas Hopmark kom inn. AaFK foretok ingen spillerbytter før klokka på stadion viste 53 minutter. Da ble Sondre Fet takket av, mens Anders Myking Waagan ble applaudert inn av de 250 på tribunen. Før den tid hadde Jørgen Hatlehol testet skuddfoten, men kula landet på noen tomme plaststoler til høyre for Sean McDermotts mål. Deretter fulgte flere AaFK-bytter i en kamp som etter hvert utviklet seg til å bli noget tannløst:

Hørgen Hatlehol, Holmbert Fridjonsson og Robert Sandnes forlot kunstgresset. Trioen ble erstattet av Håvard Breivik, Valmir Berisha og Markus Karlsbakk. Det var lite å melde hjem om fra Color Line Stadion før 70 minutter var passert. Da dukket innbytter Valmir Berisha opp på bakerste stolpe. Dermed 1-0 til AaFK. Ledelsen holdt i knappe seks minutter, før gjestenes Bendik Bye fikk stå helt alene på 16 meter. Bye takket for tilliten og plasserte lærkula til side for Tarjei Omenås. Med ti minutter igjen av ordinær spilletid inneholdt det unge AaFK-laget hele åtte lokale spillere, flere av disse i junioralder. To av de unge lovende, Kheirullah Ahmadzai og Anders Myking Waagan fikk det til å gispe blant publikum da de vartet opp med et sylskarpt angrep to minutter før slutt. Ahmadzai erstattet Adam Ørn Arnarson 14 minutter tidligere, og kom til et hardt og presist innlegg langs bakken. Anders Myking Waagan prøvde seg med en spektakulær avslutning med hælen. Ikke langt unna, der! Mot slutten av oppgjøret kom også Emil Solnørdal inn for AaFK. Han erstattet Fredrik Carlsen.

Alt i alt er 1-1 et ok resultat i en kamp AaFK tidvis imponerte i.