- Jeg savner dere

Åpent brev fra AaFK-kaptein Fredrik Carlsen.

Annonse:

Foto: Privat

Hei, alle supportere av AaFK.

Vi er dessverre permittert fra noe av det kjekkeste vi vet, men likevel vil jeg skrive noen ord til alle dere som har AaFK i hjertet deres.

Det å være permittert er en todelt sak for min del. Den ene er at jeg får være ekstra mye sammen med familien min, den andre er at jeg ikke får gjøre noe av det kjekkeste jeg vet.

Det er lenge siden jeg har fått sett familien min så mye som jeg har gjort de siste ukene. Jeg har hatt min datter Mille rundt meg store deler av tiden, og ser nå hvor mye arbeid det har vært for min kone Marita når jeg har vært på reise. Jeg ser også hvor mye barnehagen betyr for Mille, når hun daglig minner oss på at hun savner alle de små vennene sine.

Jeg og Mille har hatt mye kvalitetstid siste tiden. Foto: Privat
Jeg og Mille har hatt mye kvalitetstid siste tiden. Foto: Privat

Og akkurat det å savne vennene sine, det gjør jeg også. Savnet etter gutta og resten av de flotte folka i klubben er stort. Dette er folk jeg tilbringer tid med hver dag, og mange av dem reiser jeg Norge rundt sammen med i jakten på tre poeng. Det er kjipt å ikke være sammen, men det er forståelig at det må bli sånn. Heldigvis er samtlige av oss friske og raske, og kan være sammen med våre familier og kjære uten alt for mange bekymringer.

Det er når jeg reflekterer over akkurat dette, at jeg må få rette en ekstra stor takk til dem som står i frontlinja for at dette skal gå bra. Ansatte i helsevesenet og dagligvare som står på for at vi skal ha det bra. Det er mange andre som skal ha takk, blant annet lærere som driver undervisning fra hjemmekontoret, menn og kvinner i transportbransjen og alle som sørger for at vi har tilgang til viktige tjenester. Det er mange yrkesgrupper som bidrar til at samfunnet ikke kollapser. En stor takk til alle dere!

Mille ser fram til å bli storesøster. Foto: Privat
Mille ser fram til å bli storesøster. Foto: Privat

Selv om vi sitter mye hjemme og er fastlåst i disse tider, så har vi mye å se fram til. I juli venter vi vårt andre barn, og går alt etter planen, så får vi enda en datter. Det er noe vi gleder oss stort til, og Mille ser fram til å bli storesøster. Ikke nok med det. Som de fleste vet er Marita fra Sjøholt og jeg har med årene blitt en vaskeekte sunnmørspatriot som stortrives her inne. Nå er vi godt i gang med husprosjekt på Sjøholt, så her har vi mer enn nok å henge fingrene i.

De siste ukene har jeg trent på egenhånd, blant annet på fotballbana her på Sjøholt. I tillegg har jeg blitt enda bedre kjent med noe av den fantastiske naturen vi har her på Sunnmøre. Nydelig!

Nå har det åpnet seg muligheter for at vi kan trene i grupper på egenhånd på Color Line Stadion, og jeg har endelig fått hatt en liten fotballøkt med noen av gutta. Samtidig har jeg fått laget meg en gym i garasjen, der jeg har vært kreativ på egenhånd, så formen holder jeg til de grader vedlike.

Jeg har sagt det tidligere, men føler for å nevne det igjen. Permittering er ikke noe gøy, men slik har det blitt, og det er noe jeg og spillergruppa forstår at klubben må gjøre i denne situasjonen vi har havnet i. Jeg må få skryte av den dialogen jeg og spillergruppa har hatt med klubben. Vi har vært inkludert hele veien, og vi har fått hjelp og bistand når vi har trengt det. Vi føler rett og slett at vi har blitt godt ivaretatt. At vi har klart å unngå misforståelser som kan skape konflikt, er takket være en god dialog.

Jeg gleder meg stort til å få trene med hele spillergruppa! Foto: Srdan Mudrinic
Jeg gleder meg stort til å få trene med hele spillergruppa! Foto: Srdan Mudrinic

Jeg gleder meg stort til dette er over, og ser fram til å få møte alle i og rundt AaFK igjen. Frivillige, supportere, ansatte og partnere. Og når vi først er inne på partnere og næringslivet, når alt er tilbake til normalen er det viktig at vi bruker det vi har av tilbud her på Sunnmøre. Alt fra butikker og restauranter til frisørsalonger og kulturtilbud. Det blir en overgang for oss alle, dette, men sammen skal vi klare det.

Dere skal alle vite at jeg og spillergruppa tenker på dere, hver eneste dag, men nå handler det om at vi står sammen og gjennomfører den storstilte dugnaden for å redusere spredningen av Covid-19.

Ta vare på hverandre, så sees vi snart!

Fredrik

Annonse fra Eliteserien: