- Jeg har vist meg fram på trening

Eliteserie-debutanten forklarer hvorfor han ble belønnet med mye spilletid mot Start.

Annonse:

Foto: NTB Scanpix

Det er en dårlig skjult hemmelighet at AaFK har et stort fotballtalent i sine rekker ved navn Isak Dybvik Määttä. 18-åringen fra Sula, med flere aldersbestemte landskamper, fikk sin seniordebut for Aalesund mot Bergsøy i cupen i fjor. Mot Start onsdag kveld fikk han sine første minutter i Eliteserien da han ble byttet inn til andre omgang.

- Det var ekstremt deilig å endelig få vise hva jeg er god for, sier en fornøyd Isak etter 3-2-seieren.

- Det er lenge siden jeg har spilt kamp, så det ble litt tungt etter hvert, fortsetter han.

Mens andre unggutter som Vetle Fiskerstrand og Markus Seehusen Karlsbakk har fått prøve seg i Eliteserien tidligere i sesongen, har Isak måttet vente litt. Det unge talentet forteller at han har lagt ned en god jobb på feltet.

- Jeg har hatt stor framgang på trening, og har jobbet veldig hardt for å få sjansen. Jeg har jobbet med det jeg er god på, og jeg har jobbet med det jeg ikke har vært så god på. Jeg har snakket mye med Lars, som har fortalt meg hva jeg bør jobbe med. Jeg har fått beskjed om å ta mer tak på trening og vise meg mer fram på trening. Det har jeg gjort de siste ukene, forteller den sympatiske tenåringen, som har måttet tilpasse seg en ny rolle som vingback.


I sin første Eliteserie-kamp var han herlig uredd og utfordret etablerte seniorspillere med sitt lange klyv og gode teknikk. Isak bidro i aller høyeste grad til at 1-2 ble snudd til 3-2. Etter kampen kunne han slippe jubelen løs sammen med lagkameratene.

- Stemninga i garderoben har aldri vært bedre. Å vinne i dag føles veldig godt. Vi trengte dette veldig sårt, og nå skal vi ta flere poeng i kampene som kommer, sier en lykkelig Isak, som etter kampen fikk skryt av trener Lars Bohinen, som også påpoekte at tenåringen har litt å jobbe med..

- Han hadde et veldig fint innhopp. Han fikk vist flere av de spennende offensive kvalitetene han besitter. Vi vet hele tiden at han kan bidra for oss framover. Han har litt å gå på defensivt. Han tar noen valg som ikke er helt riktige, men det er slike ting han lærer av til neste kamp, lyder det fra Lars.

Annonse fra Eliteserien: