Jakter viktige poeng

Før kampen: Viking - Aalesund.

Annonse:

Foto:

Viking – Aalesund
Eliteserien, runde 18
SR-Bank Arena søndag kl. 18.00

Kampen ser du på Dplay

AaFK hadde ikke marginene på sin side hjemme mot Sarpsborg 08 i forrige runde. Med stang inn, bokstavelig talt, kunne det fort blitt seier heller enn 0-1-tap. Søndag håper vi på medgang og et godt resultat i Stavanger.

Få baklengs under LAN

Det er selvfølgelig veldig tidlig å konkludere når Lars Arne Nilsen kun har hatt ansvaret i to kamper. Likevel et det ikke til å komme bort ifra at Aalesund kun har to baklengs på de to kampene Lars Arne har ledet. Det er en sterk forbedring for sunnmøringene, som på de 15 første slapp inn så mange som 46.

- Vi slipper motstanderen til få sjanser, og i dag var det framgang fra forrige kamp også. Strukturen ser bra ut, sa Lars Arne til aafk.no etter kampen mot Sarpsborg 08.

Scoringer rett vei har foreløpig latt vente på seg under LAN, men de kommer garantert. Aalesund har vist fine tendenser i angrepsspillet i hele år, og med Holmbert Fridjonsson i spissen har AaFK faktisk bøttet så mye som 21 ganger. Det er mer enn bunnrivalene Mjøndalen og Start, og også mer enn Sandefjord, Sarpsborg 08 og Haugesund. Mot sarpingene fikk LAN se gode kombinasjoner offensivt, der blant andre Simen Bolkan Nordli og Niklas Castro var skapende.

Niklas Castro satte inn 2-2 på straffespark forbi keeper Arild Østbø tidligere i sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Niklas Castro satte inn 2-2 på straffespark forbi keeper Arild Østbø tidligere i sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Seiersvante Viking

Siddisene ligger som nummer åtte på tabellen, 15 poeng foran Aalesund. Etter en litt trøblete periode har de fått sving på sakene den siste tida. Først oppleve de å ikke vinne på fire kamper, men så begynte laget å sanke trepoengere.

Både Strømsgodset, Molde og Kristiansund har kommet til kort mot Viking de siste rundene. Forrige helg fikk nordmøringene svi da Viking vant 3-5 i Kristiansund. Zymer Bytyqi og Veton Berisha skal ha mye av æren for de tre poengene i åttemålsthrilleren. Bytyqi noterte seg for to scoringer, mens Berisha scoret to og la opp til to. Veton Berisha er nå oppe i ti scoringer på 17 kamper.

Mot KBK var Berisha med fra start i 4-3-3, en formasjon Bjarne Berntsen veldig ofte velger:

Østbø (Crowe 27.) - Vevatne, Heggheim (Østensen 70.), Andersson, Vikstøl - Ibrahimaj, Løkberg, Torsteinbø -  de Lanlay (Bell 62.), Berisha, Bytyqi

Aalesund har fått hvile siden søndag, mens Viking var i aksjon så sent som torsdag kveld. Da spilte de Europa League-kvalifisering hjemme mot Aberdeen og tapte 0-2. Elleveren var veldig lik den som startet mot Godset, bare at Joe Bell var inne for Kristoffer Løkberg på midtbana.

Runden

 

Annonse fra Obos-ligaen: