- Ingen skal tvile på vi tar de på alvor

AaFK har vunnet hver eneste kamp i andre runde siden såret første cupgullet kom til byen. Men det betyr ikke at Lars Arne Nilsen tar lett på oppgaven i kveld.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

2. runde NM, Hødd-AaFK, i kveld kl. 18:00, kampen vises på nrk.no.

Det er ikke lenger siden 2018 at Bergsøy slo AaFK i 1. runde, og Nilsen vet bedre enn det fleste hva man kan få til i Hødd. Han førte de selv til kanskje tidenes største cupbombe da Hødd slo Tromsø i cupfinalen i 2012. 

- Den finalen er historie, men det var en fantastisk opplevelse på alle mulige måter. Jeg vet nok bedre enn de fleste hvordan kraften kan være på Høddvoll når hele bygda står bak laget. De så vi bare da Molde kom dit i fjor og de scoret seiersmålet på overtid, sier trener Lars Arne Nilsen.

Molde vant 2-1 og begge målene kom på straffespark. 

AaFK har møtt Hødd i to treningskamper tidligere i år, og både hjemme og borte ble 4-1-seier. 

- Det betyr ingenting. Dette er en helt annen kamp som ofte nuller ut divisjonsforskjellene. Det kommer til å bli en mye tøffere kamp enn det mange av mine spillere er klar over, og det blir min jobb å få de til å forstå det. 

Vanskelig å bryte ned

Han er klar på at Hødd på eget gress kan være en lei motstander.

- Det er noe med Høddvoll, den kraften de klarer å få skape der. Nå vet jeg ikke om den fortsatt er der, men den har vært der. De gangene AaFK kommer på besøk mobiliserer de skikkelig, så det kommer til å bli veldig spennende. En steintøft kamp. Jeg kjenner jo mye folk der, og det jeg fikk være med på i 2012, er nok umulig at det skjer igjen. Jeg må innrømme at de har en plass i hjertet mitt fortsatt, men akkurat nå jobber jeg i AaFK, og det er ingen tvil om at jeg vil slå dem.

- Samtidig har vi et bedre lag enn dem.Vi er favoritter, men det blir knalltøft, for Hødd har alt å vinne. Men uansett, dette er en kamp jeg gleder meg til. 

Hødd leder Post Nord-ligaen avd 2 med 26 poeng på 11 kamper (8-2-1), og i forrige serierunde slo de Frigg 6-1. På hjemmebane har de vunnet fem og spilt en uavgjort. 

- De har vært gode. Jeg har sett stort sett alle kampene, og de har først og fremst et lag som er vanskelig å bryte ned og score mål på. De er vel kanskje det laget i de tre øverste divisjonene som har sluppet inn minst mål. 

De har kun seks baklengsmål, samme som Moss og ett mindre enn Brann og to mindre enn Lillestrøm. Men ett lag har mindre, Stabæk, med fire.  

- Men det har noen svakheter, og de skal vi utnytte. Vi tar de på alvor, det skal ingen tvile på. 

Håper på mange tilreisende

Denne uka har AaFK tre kamper på syv dager, så endringer på laget kommer nok.

- Vi er så jevnt besatt i troppen at vi blir ikke svekket om vi bytter tre-fire spillere. At vi har spilt en kamp tre dager før, betyr ikke noe negativt. Vi har en stor tropp med mange gode spillere, sier AaFK-treneren.

Og målet er Ullevaal og finale. 

- Cupen er den muligheten vi har til å komme oss til finalen og vinne en tittel. Det er lettere å vinne cupen enn serien og det er utrolig gøy med cupen. 

Derfor håper han på mye støtte i kveld.

- Vi håper at mange tar turen, for vi kommer til å møte et entusiastisk hjemmepublikum, så vi trenger Stormen, Aalesund Support og alle andre som tar turen ut til Høddvoll. 

Fakta 2. runde

Resultater 2. runde siden 2009, da det første av to cupgull havnet i Ålesund. Det andre kom i 2011:

2009: Kristiansund (b) 2-0

2010: Skarbøvik (b) 3-2

2011: Tornado Måløy (b) 5-0

2012: Skarbøvik (b) 1-0

2013: Florø (b) 5-0

2014: Træff (b) 3-0

2015: Strindheim (b) 5-2

2016: Herd (b) 4-3

2017: Byåsen (b) 2-0

2018: Slått ut i 1. runde

2019: Florø (b) 1-0

2020: Avlyst pga covid

2021: Brattvåg (b) 3-2

Annonse fra Eliteserien: