- Imponert over trøkket

Lars Arne Nilsen er strålende fornøyd med støtten de får fra hjemmesupporterne på Color Line.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

AaFK-Vålerenga, Color Line Stadion kl. 20:00. Kampen vises også på MAX.

Endelig er det kamp i vår egen lekegrind. Det er tre og en halv uke siden vi slo Jerv 2-1. Nå er det duket for besøk av en klubb som selv liker å titulere seg som en av Norges største. 

- I kveld får vi storfint besøk på Color Line. Det er alltid kjekt å møte Vålerenga, for de er en stor klubb med entusiastiske supportere som vi ønsker velkommen til Ålesund. Det skaper en ekstra god ramme når Klanen er gjester, for uansett hvor mange de er, så lager de god stemning på stadionene de besøker, sier trener Lars Arne Nilsen. 

Men han er veldig fornøyd med støtten han har fått i hjemmekampene så langt i år. 

- Samtidig må jeg si at jeg er utrolig imponert over det trøkket vi har hatt på årets hjemmekamper. Stormen, Aalesund Support og resten av publikum har støttet oss på en utrolig flott måte og lager til tider en fantastisk atmosfære. Og det er helt avgjørende i kampen om tre poeng. Da må vi ha den 12. mann på vår side.

Tøff start

Vålerenga er nummer elleve og har tatt ti poeng så langt, og de er kun tre poeng foran Jerv, som ligger på direkte nedrykk. 

TRENER: Lars Arne Nilsen. Foto: NTB
TRENER: Lars Arne Nilsen. Foto: NTB

Vålerenga har slitt stort på fremmed gress. Det har kun blitt tre poeng av 18 mulige. Kun Jerv og Kristiansund har tatt færre på bortebane i Eliteserien. Begge med null.

- Vålerenga har fått en tøff start på sesongen og vi møter et lag i poengnød. Men det gis ut ingen almisser fra sunnmøringene. Vi er hyggelig mot gjester, men Vålerenga skal reise hjem med uforrettet sak. Vi skal ha tre poeng. Vi skal vinne foran våre egne supportere. Color Line er vår skute.

- Og ikke noe slår følelsen av å feire tre poeng sammen med våre egne tilhengere, legger han til.

- Sultne og energiske

Spillerne fikk noen dager fri og han liker det han har sett av spillerne.  

- De har vært blide, sultne, energiske og engasjerte. Og ikke minst, det lukter svidd av taklingene, sier AaFK-treneren.

- Mai er alltid en knalltøff måned i norsk fotball. Mange kamper skal spilles, spesielt i den andre halvdelen. Det betyr at risikoen for skader øker og selvsagt merker spillerne kjøret. Selv om det ble hele syv av ni poeng på ei uke før ferien, så var mange spillere helt nede på stålet, og det gjør poengfangsten desto mer imponerende. Men de trengte likevel ferien. For å få pleie kroppene og nullstille seg mentalt, legger han til.

PS! Historisk sett har AaFK hatt bra tak på Vålerenga på hjemmebane. Det har blitt ni seire, fire uavgjort og fire tap. Siden 2005 er statistikken enda bedre, da er den 8-3-1. 

Annonse fra Eliteserien: