I storebrors fotspor

Diedrick Bubahe er lillebroren til Parfait Bizoza, som dro fra AaFK til russisk Premier League tidligere i år.

Annonse:

Foto: Rolf Hansen

Han har gått under navnet «Didi» i alle år. Helt fra reisa starta i Skodje via 2 sesonger i Rollon, og deretter 2 sesonger i Herd. I fjor kom Diedrick Bubahe til AaFK, der den seks år eldre broren Parfait samtidig fikk sitt gjennombrudd på Eliteserie-nivå.

- Det var et skikkelig steg opp fra det man er vant med, og et skritt på vegen mot å virkelig ville bli proff. Det føles godt å komme til en profesjonell klubb som vil utvikle spillere, og samtidig er det både utfordrende og morsomt. Håpet er selvsagt å en dag komme opp på A-laget til AaFK, sier Diedrick Bubahe.

Fotball-søsken

De to brødrene har ei søster i Herd-spiller Ange Danella Bizohera. Hun hospiterer med AaFK Fortuna, som satser mot opprykk fra 2.divisjon damer i år.

Lillebror Diedrick er helt klart inspirert av Parfait sine fremganger i russiske UFA. En runde før slutt spiller klubben til storebroren om å unngå nedrykk fra Premier League.

-Jeg har lyst til å følge i fotspora til broren min, og jeg snakker med han så ofte tidsforskjellen mellom Norge og Russland tillater. Vi har uansett kontakt hver dag, og jeg får mange tips og tilbakemeldinger fra han, forteller Diedrick Bubahe.

Den lettbeinte teknikkeren ser frem til å spille mot de beste spillerne og laga i landet.

-Det blir fantastisk å komme i gang med nasjonal serie. Det er jo det vi sikter mot, fortsetter «Didi»

Som stortrives i spillergruppen etter overgangen fra Herd. En klubb storebroren Parfait hadde en tur innom før OBOS-klubben Raufoss hentet han til 2019-sesongen. Tilbake i AaFK tok den tidligere Skodje og Ravn-spilleren det siste steget ut i Europa.

-Dette er det største steget helt klart for meg hittil. Her er alt grundig lagt opp helt fra terping på basisferdigheter til utvikling av spilleforståelse, taktiske og tekniske ferdigheter. Treningshverdagen er tøff og bra, og vi får utfordringer hele veien under hver økt. Dette er ei bra spillergruppe, der alle har mål om å bli proff. Alle hjelper hverandre med å nå målene sine hele veien, avslutter Diedrick Bubahe.

Annonse fra Obos-ligaen: