DSC09233

- I mitt hode fantes det ingen som ville dette mer

Trace Murray om reisen til Eliteserien og den første tiden i Aalesunds FK.

Annonse:

Foto: AaFK

- Jeg synes det har vært en veldig fin start. Jeg har blitt tatt veldig godt imot og det er utrolig fine folk her. Jeg trodde at Bergen var «the shit», men det trekker jeg tilbake ass. Ålesund er uten tvil «the shit». Når jeg kom ble jeg også veldig positivt overrasket over klubben, fra fasilitene til de ansatte. Trenerteamet og det medisinske apparatet. Inntrykket så langt har vært helt fantastisk.

Trace Murray slo seg sammen med troppen i Marbella, men har rukket å teste mye av det byen har å tilby allerede.

- Brosundet er veldig flott, og jeg har tatt turen opp til Fjellstua og så har jeg selvfølgelig testen noen lokale delikatesser, som Fisketorget og Stuen. Det er sinnsyk fish&chips her i byen.

DSC09243.jpg
Murray utenfor velkjente Stuen

Murray er oppvokst i Hønefoss, men født i Jamaica. Seniorkarrieren startet i Grorud, og har også spilt for hjemklubben Hønefoss og Skeid. De to siste sesongene spilte han i Kongsvingerdrakten. Kontrakten gikk ut ved nyttår, og spilleren avslo flere kontraktstilbud. Etter interesse fra flere klubber i Eliteserien falt valget hans til slutt på AaFK.

Men den veien har ikke vært lett. 30-åringen har mange kamper på CV-en, men denne sesongen blir hans første i Eliteserien.

- Det har vært en reise. Jeg har jo alltid drømt om å være en del av et Eliteserie-lag. Jeg har jo alltid tenkt at jeg kan spille på dette nivået, og jeg har vært fast bestemt på at jeg skulle gripe muligheten når den kom. Men det har vært mange kamper på veien.

Murray fikk mange spørsmål etter han tok valget om å reise til Kongsvinger fra Grorud, som på den tiden var en divisjon over Kongsvinger.

- Det var mange var uenig med avgjørelsen min om å dra til Kongsvinger fra Grorud. Jeg hadde jo muligheten til å være med videre der. Men jeg hadde snakket med trenerne, og jeg var tydelig med dem om at jeg hadde en drøm om å spille i Eliteserien. Når jeg ser tilbake nå så føler jeg at jeg gjorde det riktige valget.

Etter flere solide sesonger i OBOS, fikk han endelig sjansen, og han var på besøk hos flere klubber.

- Jeg vurderte aldri å gi opp, men jo eldre jeg ble jo mer innså jeg at en fotballkarriere er utrolig kort. Da jeg passerte 25 år tenkte jeg - var dette alt? Jeg følte jeg skyldte meg selv å være 100% ærlig med meg selv og holde meg 100% dedikert. I mitt hode fantes det ingen som ville dette mer. Jeg hadde aldri noen plan B.

Selv om han nå har fått muligheten til å oppfylle drømmen, føler han ikke at han har oppnådd noe enda.

- Jeg har ikke spilt min første Eliteserie-kamp. Jeg har fått hverdagen til en Eliteserie-spiller, men jeg har ikke fått bevist for meg selv at jeg er en Eliteserie-spiller. Det er nå jobben virkelig starter. Jeg ønsker å bevise at jeg har noe her å gjøre. Mest for meg selv, og 10 år gamle Trace.

Som gutt brukte Trace all tid han hadde på fotballen. På løkka i Hønefoss, alene med en ball. Det ble mye egentrening. Det var det som måtte til. Friminuttene på skolen gikk ut på å bli så svett som overhodet mulig før skoleklokka ringte inn. Han var en rolig gutt, men også en vinnerskalle.

- Jeg fikk meg nok noen uvenner på grunn av det vinnerinstinktet. Jeg hatet å tape, og det gjør jeg fortsatt.

- Men jeg er fortsatt en veldig rolig fyr utenfor banen! På fritiden så elsker jeg å lese, og jeg mediterer mye. Jeg fisker! Det har jeg har stor interesse for siden jeg var seks år. Stefaren min introduserte meg for det den gangen. Vi bodde rett ved elva i Hønefoss, og vi pleide gå ut i kano for å fiske. Jeg tror det er der jeg også fant den roen, eller nærmere sagt gleden i roen. Alt er bare helt stille, og det er bare deg og naturen.

Ålesund kan dermed på mange måter beskrives som et lite paradis for Trace Murray.

- Jeg har ikke fått prøvd fiskelykken i Ålesund enda, men jeg vet det er flere av gutta som er glad i en fisketur. Det har vært en stor overgang, og tempoet har vært høyt - så nå har jeg brukt tiden på å lande. Men jeg skal nok utnytte fiskemulighetene her, det er ikke noe å tenke på.

Med omtrent en måned igjen til seriestart føler Trace at klubben er i rute.

- Jeg føler vi har et mannskap og et trenerteam som har tatt store steg nå. Eliteserien blir tøff fra start til slutt, men jeg tror det kommer til å bli en veldig morsom sesong for vår del. Vi ønsker å by på oss selv, og vi skal dra i samme retning.

Det tok ikke lang tid før nysigneringen tok initiativ til å være med på et av klubbens mange besøk ute i breddeklubbene.

- Det er viktig for meg. Å være ute i lokalmiljøet med barna er noe av det viktigste en fotballspiller kan gjøre. Jeg husker jo det fra jeg selv var barn. At en A-lagsspiller kommer og hilser på deg og slår av en prat etter kampen. Det er stort, og jeg tror det har veldig mye å si. Det er det fotballen handler om for meg. Jeg ønsker å være tett på med lokalsamfunnet. Som barn glemmer man ikke de øyeblikkene.

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: