Hyller lagmoralen

Andreas Lie ble kåret til banens beste AaFK-er. Etter kampen vanket det skryt til kollektivet fra sisteskansen.

Annonse:

Arkivoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

I samarbeid med Sparebanken Møre kårer vi hver hjemmekamp banens beste AaFK-spiller. Nytt av året er at publikum stemmer på sin favoritt, og mot Sogndal hadde over 50 prosent stemt på keeper Andreas Lie. Den solide sisteskansen reddet blant annet et straffespark 16 minutter ut i kampen. Sogndals Ole Amund Sveen fikk sjansen fra straffemerket, men greide ikke å overliste Andreas.

- De får et billig straffespark. Jonas er først på ballen der, og så tar han mannen etterpå. Det er kanskje vanskelig for dommeren å få det med seg. Det ble straffe, og jeg var tålmodig nok til å se hvor han setter den, så da er det bare å slenge seg. Det var viktig å få den redningen, slår målvakten fast.

Sogndal var en hard nøtt å knekke, mener han, og trekker frem mentaliteten i spillergruppa etter en vanvittig sluttspurt som til slutt førte til 3-1 og tre nye poeng.

- Vi møter et veldig lavtliggende Sogndal, og det var vanskelig å spille dem ut. De er farlige på overganger. Det var kanskje likt i sjansestatistikken. Vi tar med oss tre poeng, og det skal vi være veldig fornøyde med. Det viser en enorm lagmoral. Prestasjonen kan vi ikke si oss helt fornøyd med, men moralen og resultatet tar vi med oss, sier burvokteren, som sier seg svært godt fornøyd med tre poeng.

Annonse fra Eliteserien: