Hyller fansen

AaFK-supporterne løftet fram spillerne til seier mot HamKam.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

50 frivillige fra AaFK, samt flere busser og privatbiler med supportere fra Stormen, Stormen Oslo og Aalesund Support vendte søndag morgen snutene mot Hamar. Før, under og etter kampen laget den tangofargede hærskaren et formidabelt liv for våre spillere. Sammen med flere fra klubbens administrasjon, Robert Frisnes, Elin Bjerke, Ann Kristin Aarønes og Kristin Herje Nørve, var kubbdirektør Geir S. Vik med på turen og lot seg imponere av innsatsen fra supporterne. Etter kampen var Geir hes etter å ha stått med fansen og heiet laget fram.

- Totalt var vi et par hundre AaFK-supportere som støttet gutta. Vi hadde med flagg til samtlige, og sammen laget vi et fantastisk trøkk. Vi tok hele Briskeby og løftet laget til seier, sier han, svært glad for tre viktige poeng på en tøff bortearena.

Sammen med en god gjeng frivillige reiste klubbdirektøren fra Ålesund grytidlig søndag morgen. Turen nedover beskriver han slik:

- Det var veldig kjekt i går, en fantastisk tur til Hamar! Vi møttes med smil og optimisme i tussmørke og duskregn klokka 7 om morgenen. Det ble en nydelig tur med god prat og stemning, men også litt spenning med tanke på at vi var på vei til Briskeby og en tøff bortekamp. Været ble stadig bedre, og vi satte på AaFK-musikk på full guffe, fikk i oss deilig mat fra Fisketorget da vi stoppet på Vinstra, og med godt humør ankom vi stadion en halvtime før avspark. Der ble vi møtt av et forbilledlig vertskap i HamKam, som serverte kake og tok godt imot oss.

Flere av klubbens ansatte reiste til Hamar med en fin gjeng frivillige AaFK-ildsjeler.
Flere av klubbens ansatte reiste til Hamar med en fin gjeng frivillige AaFK-ildsjeler.

Klubben har fått svært gode tilbakemeldinger fra de frivillige ildsjelene som ble busset ned til Hamar søndag. 

- Det er en glede for oss som klubb å kunne legge til rette for en sosial tur, der vi reiser på bortekamp sammen og støtter gutta. Vi reiste nedover med 50 frivillige som hadde det kjempekjekt på tur. Det er godt å kunne gi dem dette. De legger tross alt ned flere tusen timer for oss i forbindelse med hver hjemmekamp og mer til. Det setter vi umåtelig stor pris på, slår Geir fast.

Klubbdirektøren trekker igjen fram den formidable støtten et opprykksjagende AaFK fikk fra de 200 tangofargede tilhengerne søndag ettermiddag. Både trenerapparatet og spillerne satte stor pris på hordene på bortefeltet.

- Både i garderoben etter kamp og i gangene på stadion i dag snakkes det om den fantastiske støtten fra supporterne. Det betyr veldig mye for spillerne og trenerapparatet. Det ser vi i sosiale medier, der både Lars og flere spillere skryter av supporterne. Vi kjenner virkelig på det, at vi har supportere som ønsker å støtte laget i kampen om opprykk til Eliteserien, sier han.

Etter oppgjøret ble laget møtt av supportere som hyllet spillerne og trenerapparatet med bluss, flagg og sang.

Lars Bohinen og flere av hans elever takket supporterne på Instagram etter kampen.

En av dem som bidro på tribunen var Stormen Oslo-leder Stig Nedregård. Da aafk.no snakket med ham mandag var han hes og lykkelig.

- Jeg har nesten ikke stemme igjen, forteller han med en røst som kunne gjort det stort i gamle softockband som Smokie og lignende.

- Stormen Oslo, Aalesund Support og Stormen fra Ålesund la ned en fantastisk innsats, og det er veldig bra at så mange tok turen for å støtte laget. Stemningen var kjempebra, mener Stig, som forteller at Stormen Oslo har besluttet å sette opp buss til årets siste kamp mot Strømmen 11. november.

- Det er veldig viktig for oss å støtte laget og takke spillere og trenerapparat for sesongen, slår han fast.

AaFK er tilbake på tabelltoppen fire runder før slutt. Stig har tro på at sesongens store mål innfris.

- Jeg tror vi rykker opp, og helt ærlig tror jeg vi vinner OBOS-ligaen også. Mot Viking på hjemmebane vinner vi. Da har vi mulighet til å hekte dem av i kampen om direkte opprykk. Sogndal borte blir tøft, men vi har alle muligheter. Så tar vi Levanger på hjemmebane. Den siste kampen, borte mot Strømmen, blir en ren opprykksfest, spår Stig, som sammen med en stor bukett AaFK-supportere spilte en viktig rolle i seieren på Briskeby.

Aalesund Support var i fyr og flamme søndag.
Aalesund Support var i fyr og flamme søndag.

Både trener Lars Bohinen og flere av spillerne skrøt av fansen i sosiale medier etter kampen.

- Det er kjempebra at de legger merke til innsatsen vår. Det motiverer oss virkelig, kommenterer Stig.

Annonse fra Eliteserien: